Råvaregruppe: Himalaya salt
Kategori/Tema: Supper og Vegetargryter
Ayurvedisk suppe

En fargerik og varmende ayurvedisk suppe, som er spesielt god en kjølig høstkveld. Suppen har mange spennende smaker, og inneholder mye varmende krydder. 

Oppskrift på Ayurvedisk Suppe

For 6 personer

  • 10 middles store poteter
  • 500 gr gulrot
  • 1.5 liter vann
  • 2 grønnsakbuljongterninger
  • 1 stor purre
  • 2 søtpoteter
  • 1 stor rød paprika
  • 2 dl røde linser
  • 1 boks røde bønner
  • 1 boks kokosmelk f. eks Biona
  • 1 boks 400 gr finhakkede tomater (eller ferske du hakker)
  • 2 ss honning 
  • 4 lauberblad
  • 1 klype Sana Bona rosa Himalaysalt
  • 1 klype pepper

Slik lager du Ayurvedisk Suppe

Skrell potet og gulrøtter, og del dette i biter. Kok opp vann, og lag buljong, ved å tilsette to buljongterninger er liter vann. La dette småkoke i 15 minutter. Imens vannet koker skal du strimle purre, del opp søtpotet og paprika. Skyll deretter linsene i et dørslag. Legg purre, søtpotet, paprikastrimler, linser og laurbærblad ned i suppen, og småkok i 10 minutter. Skyll bønnene i kaldt vann, og tilsett bønnene og kokosmelken, hakkede tomater og honning. La suppen koke opp, og bli skikkelig varm. Smak til med salt og pepper.