Dette er en asiatisk inspirert løksuppe med kokosmelk, limeblader og koriander..Et godt alternativ til en vanlig løksuppe. Det er få ingredienser og den er rask å lage.
Oppskrift på løksuppe med Thailands smak
For 8 personer.
Ingredienser til Løksuppe med Thailandske smaker
- 1 kg gul økologisk løk
- 1 liter grønnsakkraft evt kyllingkraft (bruk gjerne buljongterning)
- 2 dl kokosmelk
- 2 ts gurkemeie
- 1 rød chili, hakket
- 1 tørt limeblad (krydder) eller 1 ts hakkede limeblad
- 1 håndfull koriander
- 1 stk lime presset
Slik lager du Thailands inspirert løksuppe
Skjær opp løken og la den surre på svak varme i litt kokosfett, slik at løken blir myk og litt glasert. Løken skal ikke bli brun eller stekt. Hell over kraft. Bruk f. eks 1 liter vann og 2 økologiske buljongterninger. Kok dette opp med løken og la det surre på svak varme i 20 minutter. Ha i kokosmelk, gurkemeie, chili og limeblad. Småkok dette videre i 20 minutter. Tilsett frisk koriander. Ved servering press over litt lime pr. porsjon.
Velg kokosmelk som ikke er fra konsentrat men med ekte kokosmelk. Les på pakningen eller boksen.