x 
Råvaregruppe: Himalaya salt
Kategori/Tema: Supper og Vegetargryter
Gresskarsuppe med vanilje og chili

Her kan du lage gresskarsuppe av Halloween gresskaret. Suppen har mange spennede krydder og den er en av våre favorittsupper på høsten.

Oppskrift på Gresskarsuppe med vanilje og chili

For 4 personer.

Ingredienser til gresskarsuppe med vanilje og chili

  • 400 gr gresskar uten skall
  • 3 stk sjalottløk
  • 2 stk fedd hvitløk
  • 2 stk gulrøtter
  • 2 stk poteter
  • 2 ss hele korianderfrø
  • 1 stk rød chili
  • 1 liter grønnsakbuljong
  • 4 stk laurbærblad
  • 1 dl havrefløte (evt vanlig fløte)
  • 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
  • 1 klype pepper
  • 1 stk vaniljestang eller vaniljepulver

Slik lager du gresskarsuppe med vanilje og chili

Skrell gresskaret og fjern frøene. Til denne oppskriften er gresskaret på størrelse med en håndball eller liten fotball. Kutt grønnsakene i små biter, også gresskaret. Finhakk løk. Knus korianderfrø med en kniv eller morter. Rens og hakk chilien. Kok opp alt unntatt fløte og vaniljestang i en stor gryte til det er mørt, ca 20-30 minutter.

Mos alt i en blender. Ha suppen tilbake i kjelen og tilsett fløte og en splittet vaniljestang (delt på midten). Kok opp. Ta opp vaniljestangen som du skraper frøene ut av og har tilbake i suppen. Pynt med vaniljestang, chili, gresskarbiter eller gulrot.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no
// Equal Heights