x 
Råvaregruppe: Chiafrø, Mandelmel, Kokosmasse, Kokosflak
Kategori/Tema: Smoothie
Mango Smoothie favoritt (2)

Denne mango smoothien har en fantastisk god smak. Alle liker den, og mango og chia er veldig godt for magen. Kjøp nøttemelk eller lag den selv!

Oppskrift på Mango Smoothie favoritt med appelsin og gurkemeie

For 2 personer.

Ingredienser til Mango Smoothie favoritt med appelsin og gurkemeie

Ingredienser til hjemmelaget mandelmelk ( 5 dl)

Slik lager du Mango Smoothie og mandelmelk

Lag mandelmelk hvis du ikke kjøper ferdig: Mandelmelk lages ved å blende alle ingrediensene i en blender f.eks. Sana Bona Vitamix blendere. Det er ingen avsiling eller bløtlegging når du bruker mandelmel ( fullfett).Det er super enkelt og så godt. Kan oppbevares kjølig i en uke i kjøleskap. Fordel med hjemmelaget økologisk mandelmelk er at du får mer mandler i melken og ingenting annet. Det er lite mandler i mandelmelk du kjøper. Ofte er det tilsatt rismelk og sukker også i de ferdige variantene.

Laging av smoothien:Bland den frosne mangoen med alle de andre ingrediensene i blenderen og mos til en jevn smoothie. Den økologiske tørkede mangoen til Sana Bona kan også brukes, da må du bare bløtlegge den en natt først. 

Merknader og tips

Chia fôrer de gode bakteriene i magen ( prebiotika). Mango er veldig A-vitaminrikt og enzymrikt. Gurkemeie styrker immunforsvaret og er betennelsesdempende. Opptak av gurkemeie og de gode stoffene, er best i kombinasjon med pepper. Derfor er det litt pepper i smoothien.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no