x 
Råvaregruppe: Chiafrø, Hasselnøtter, Kokosolje, Hampfrø, Rått kakaopulver
Kategori/Tema: Smoothie
Power smoothies

Lag dine egne super smoothies og ta med på jobben eller send med på skolen. Vil du at de skal være kalde hele dagen, så lag de dagen før og legg de i fryseren til dagen etter. Husk å ikke fylle flaskene helt fulle hvis de fryses. Garantert friskt ved lunsjtider!

Oppskrift på 3 Power Smoothies

For 3 porsjoner.

Ingredienser til 3 Power Smoothies

Slik lager du 3 Power smoothies

Chia frø bør bløtlegges min. 20 min, men ha gjerne en chiagele stående i kjøleskapet som du bruker av. Chiagele kan du lage ved å bløtlegge noen ss med chiafrø og masse vann, til det blir en gele. Tåler å stå 4-5 dager i kjøleskapet med lokk.

Rosa smoothie lages ved å blande vann, bringebær, kokosmelk, chiafrø og skrellede hampfrø. Smak til med banan ettersom hvor søt den skal være.

Grønn smoothie: Ananas, spirulinapulver, lime, kiwi, ingefær og kokosolje moses sammen. Hell på vann til det blir passe tykt. Juster med ananas ettersom hvor søt smoothien skal være.

Brun Smoothie: Lag nøttemelk først. Du bløtlegger hasselnøttene i vann i min. 2 timer. Hell av vannet og moser nøttene med 4 dl vann i en blender f.eks. Sana Bona Vitamix blendere. La blenderen gå noen minutter og sil gjennom en nøttemelkspose. Du kan bruke andre nøtter eller frø til å lage nøttmelk eller bruke vanlig melk eller kokosmelk. Tilsett øvrige ingredienser. For voksne er det godt med litt espresso i smoothien. Det gir en veldig god smak.

Den brune smoothien er også god med smeltet rå sjokolade eller 70 % sjokoladeplate i. Alternativ søtning i den rosa smoothien kan være dadler eller noen dråper stevia.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no