x 

Cheese maker 848 ml blå med oppskriftsbok

Bilde ikke angitt
Bilde ikke angitt
Bilde ikke angitt
Bilde ikke angitt
Bilde ikke angitt
Bilde ikke angitt
Bilde ikke angitt
Bilde ikke angitt
Bilde ikke angitt
Bilde ikke angitt
Produktnummer:  81411
Lag din egen probiotiske ost! I krukken kan du lage myke oster mascarpone, ricotta, etc. Oppskriftshefte følger med..
Kr. 449,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om oste produksjonssettet 0,6 l.

Bruk hjemmelaget kefir til å lage dine egne fermenterte oster, uten ostestartkultur. Lag oster  f. eks mascapone, riccotta ol., helt uten tilsetningsstoffer i denne krukken. Du kan også bruke krukken til is-te, is kaffe eller å lage mandelmelk.( Skal du lage mozorella eller cottage cheese må du ha 1,4 l oste settet. Det krever større beholder fordi det produseres mer væske i produksjonsprosessen).

Delene i settet:

Settet består av 6 ulike deler beskrevet nedenfor. Sjekk under fanen: Bruk og oppbevaring'  her under produktet, for hvordan du skal lage din egen ost. Oppskrifteheftet følger også med. 

1.Topp lokk

Topplokket kan skrus opp og igjen. Den dekker osten og hindrer fluer å komme inn, samt at osten skal absorbere lukter fra andre ting i kjøleskapet. Når osten er klar, bruker du lokket opp ned som et brett under osten.

2.Spiral med lokk

Det følger med en spiral som skal brukes til å presse ostemassen ned sammen med et lite hvitt plastlokk.

3.Kurven til å lage osten i

Mesh kurven er laget for at osten sakte skal siles. Kurven er laget av nylon mesh og den separerer ostemassen fra den probiotiske melken. Kanten på kurven har en stiv ring slik at når osten er ferdig og den hvelves, er kurven en fin støtte. Mesh kurven vaskes mellom hver osteproduksjon.

4.Ringen

Ringen er en viktig del av osteproduksjonskrukken. Den holder mesh kurven på plass under osteproduksjonen. Den sitter på toppen av glasskrukken og holder silen på plass, slik at den gir mer volum i krukken. Når ostemassen siles, kan det bli litt tørre kanter på osten opp i mot ringen. Dette er lett å vaske av.

 5.Glasskrukken

Glasskrukken er selve produksjonskrukken. Den holder alt utstyret på plass. Den vaskes og brukes om igjen.

6.Oppskriftshefte 

Du får med et oppskriftshefte med mange oppskrifter på hvordan du skal lage probiotisk ost selv. Heftet er skrevet på engelsk.

Slik lager du hjemmelaget fermentert ost

1. Først må du lage kefir

For å kunne lage ost, trenger du basen: kefir du lager selv. Det tar bare 1 dag. Du kan lese her hvordan du gjør det. Lage kefir.

2. Hell kefir i oste produksjonskrukken

Hell i kefir i mesh kurven, ca. 0,6 liter. Skru til lokket, men ikke helt igjen, slik at luft kan strømme inn og fluer hindes å komme inn.

3. Sett i kjøleskapet- Tid avgjør hvor tykk du vil ha osten

Sett osteproduksjonskrukken i kjøleskapet. Dette er for å forhindre ytterligere fermentering. Tiden den skal stå i kjøleskapet avhenger av hva slags ost du skal lage. Noen få timer gi en ost som kan brukes til dip. Står den over natten, blir det en kremete ost. Står den 1-2 dager blir den en middels fast ost. Jo lengre osten står i kjøleskapet, jo tykkere blir den. Ingrediensene du bruker spiller også inn. Hvis noe av ostemassen fester seg i toppringen, kan det bare skrapes bort og vaskes vekk.

4. Hell ut osten / Hvelving

Ta ut ostemassen av kjøleskapet, og åpne topplokket. Du kan bruke spiralen som følger med til å presse osten litt hardere om du ønsker det før du hvelver osten. Hvelv og ta av mesh kurven.

5. Osten er klar

Osten er klar til å spises. Du kan tilsette ulike smaker: fersk frukt, nøtter, urter ell. Ut av 6 dl kefir blir det ca. 200-300 g fersk ost. Se i oppskriftsheftet, alt du kan lage av oster.

6. Øvrig bruk av krukken

Du kan bruke dette osteproduksjonssettet til å brygge kaffe og te.( Obs! Ikke hell kokende vann ned i glasset. Det kan sprekke). 

Hvis du vil lage nøtte melk, kan du bløtlegge nøtter og frø i krukken. Etter mosing i blender, kan den lille mesh kurven brukes som sil for nøttemelk. Spiralen som følger med kan brukes til å presse maksimalt ut av pulpen i nøttemelkrpdouksjonen. 

Krukken i dette osteproduksjonssettet er den samme som i kefirproduksjonssettet vi selger. Glasskrukken kan derfor brukes til 2. gangs fermenteringsglass. 

Instruksjoner før bruk og under bruk 

  • Alle delene til fermenteringssettet må vaskes før bruk med varmt såpevann. Skyll vekk all såpen.
  • Skyll alle delene etter bruk og tørk med et håndkle.
  • Håndvask er å anbefale.
  • Fjæren som brukes til pressing, separeres fra lokket når det skal vaskes.

Instruksjoner for bruk av spring fjæren til pressing av ost

For å lage halvfast ost brukes fjæren som følger med. Slik gjør du det:

  • Sett fjæren på plastlokket. 
  • Sett det hvite lokket med fjæren pekende oppover oppå osten. 
  • Sett på topplokket og sørg for at alt fjæren sitter på midten av topplokket.
  • Etter 12-24 timer åpnes lokket forsiktig. Fjæren kan sprette opp, så pass på!
  • Fjern fjæren og det hvite presslokket forsiktig fra osten.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no
// Equal Heights