Kombucha Startkultur økologisk 100 ml

kr 199,00

Med denne økologiske startkulturen på 100 ml, kan du lage din egen produksjon av 1 liter kombucha, samt ny startkultur og sopp for videre produksjon.

På lager

EAN: 3830063020380 Produktnummer: 81414 Kategorier: , Brand:

Om den økologiske kombucha starteren

Med denne lille økologiske startkulturen på 100 ml, kan du starte din egen produksjon av kombucha.

Ingrediensene i starteren er: Vann, svart te*, sukker,* startkultur*. *= økologisk. Produsert i EU, Slovenia. Produktet er Økologisk, Raw, Vegan, GMO fri, Glutenfri.

Uåpnet kombuchastarter kan oppbevares i 12 mnd. Etter åpning må den brukes med en gang.

All fermentert mat kan inneholde spor av alkohol og histaminer. Hvis du lager kombucha for barn, gravide eller ammende mødre, sjekk med legen at det er ok at de drikker det.

Hvordan lage kombucha selv:

Oppskriften:

1 kombucha starter (hele flaskens innhold på 100 ml)

50 g sukker

9 dl vann

2 ts (eller 2 teposer) svart te/ teblader

 

Lag 2 dl te, og løs opp sukkeret. Kjøl alt ned. Hell dette i en stor glasskrukke. Tilsett resten av vannet (7 dl), og deretter resten av kombucha starteren. Dekk til åpningen på glasset med et stoff/ netting, som gjør det mulig at luft kommer inn/ut, og fluer ikke kommer inn. La det står å fermentere i 7-14 dager. Scoobyen vil begynne å vokse på toppen av væsken. Når kombuchaen er ferdig, ta vare på scoobyen, og 100 ml av kombuchaen. Dette skal du bruke når du lager neste batch. Kombuchaen kan drikkes med en gang, eller lagres på flaske i kjøleskapet til 2. gangs fermentering. Bruk aldri redskap av metall når du jobber med dette.

Vekt 200 g
Bruk og oppbevaring

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><span style="font-size: 14pt; line-height: 107%;">Slik lager du kombucha</span></strong></span></p>
<p><strong>1. Mål opp kefirkornene</strong></p

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Kombucha Startkultur økologisk 100 ml”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik lager du kombucha 1. Mål opp kefirkornene Det første du gjør er å måle opp kerfirkorn. Det kan du enkelt gjøre ved måle opp i det integrerte begeret som finnes i topplokket. Mengden korn varierer ut ifra temperatur og individuelle smaksønsker. Generelt er anbefalingen å bruke 1 målebeger på 0,6 liter væske, samt 2 ss sukker, og 2 målebeger kefirkorn og 4 ss sukker til en 1,4-literskrukke. 2. Hell kefirkornene i glasskrukken Hell kefirkornene i krukken og fyll på ønsket væske. Hell på vann (må ikke være kloret), sukker og evt. tørket frukt (f. eks rosiner). Se inspirasjon i oppskriftsheftet. Hver målestrek er 3 dl. 3. Åpne topplokket -sett i gang Topplokket åpnes slik at lufttilstrømningen starter. La krukken stå i romtemperatur i 1-2 dager. Første fermentering er ferdig etter 1-2 dager. 4. Hell ut og evt. tilsett smaker Ta av topplokket og la silen være på.  Ønsker du å tilsette fruktjuice kan du gjøre det når drikken er silt. Du kan også bruke sitruspressen i topplokket til å presse saft ned i krukken etter siling. 5. Fermentering runde 2 Hvis du vil sette i gang 2 gangs fermentering, kan du f. eks presse sitrusjuice ned i krukken, sette på lokket, inkludert kefirkorn. Sett på lokket helt og sett krukken i kjøleskapet 1 dag for 2. gangs fermentering. 6. Hvis du ikke vil bruke sukker Det finnes alternativer til bruk av sukker. Hvis du fermenterer med fruktnektarer, kan du kutte ut å tilsette sukker.