x 

Nøttemelkspose

17-1
18-1
Produktnummer:  70004
Lag din egen ferske melk av nøtter og frø med denne nøttemelksposen av nylonstoff. Veldig lett å rengjøre.
Kr. 79,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Denne nøttemelksposen kan brukes til å lage nøttemelk av ulike typer nøtter og frø, f. eks mandler, sesamfrø, hampfrø, hasselnøtter mm. Denne nøttemelksposen kan også brukes til å spire frø i.

Hvordan bruker du nøttemelksposen?

 Laging av nøttemelk:

Bland nøtter eller frø sammen med vann. La det helst være bløtlagt noen timer, gjerne natten over.( Hampfrø trenger ikke bløtlegges). Mos deretter nøtter/frø sammen med vann i en blender. Lag en stor åpning på nøttemelksposen. Sett posen over en bolle og hell nøttemelken fra blenderen over i nøttemelksposen. La det sile gjennom posen. Lukk nøttemelksposen og press ut melken med hånden, mens du holder posen over bollen slik at melken kan renne ned. Når det ikke drypper mer, er du ferdig. Nøttemelken kan helles på en flaske og settes kjølig. Slik nøttemelk er fersk og holder maks 2 dager i kjøleskap.

Spire frø i posen:

Fyll posen ¼ full med frø eller gryn. Senk hele posen ned i rikelig med vann. La det være bløtlagt slik i noen timer, gjerne natten over. Løft så spireposen ut av vannet. Skyll frøene godt i rennende vann. La posen henge og dryppe fra seg, ned i en bolle. Skyll frøene 2 ganger om dagen, helt til det har begynt å komme små spirer til syne. Sett spirene ut i lyset. La de få vann når de begynner å vokse seg store og grønne.

Hvordan vaske posen:

Vreng posen med innsiden ut. Fjern det som måtte være inni av skall/frø. Vask hele posen i varmt vann med en liten dråpe såpe. Heng posen til tørk.

Hvordan bruke skallrester fra nøtter og frø:

Skallrester fra nøtter og frø som blir igjen etter at du har laget melken, kan brukes i brød eller kjeks du lager. Se på www.sanabona.no for oppskrifter på dette.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no