Fermenterings starterkit - 2L Lys blå

Produktnummer:  81409
STARTPAKKE: Fermenteringssett: 2 literskrukke, rivjern , stamper og klype. FARGE: Blå/Grå. PÅ lager ca 11/9. Kan bestilles.
Kr. 826,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 976,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 150,-
Pris / kg:

Dette er et fermenteringssett, hvor du har alt du trenger. Settet består av en 2 liters fermenteringskrukke Blå/Grå. Trykkstener følger med. I tillegg er det med stampestav, rivjern og klype. Håndlagde treprodukter fra Tyskland. 

Når du skal lage fermenterte grønnsaker, finsnitter du grønnsakene og samler alt i en bolle, f.eks. kål, gulrot, evt andre rotgrønnsaker som rødbet ol. Til dette kan du bruke en vanlig kniv eller et rivjern til fermentering som er laget for dette. Havsalt helles over grønnsakene og så må det stampes med knyttneven eller med en stampestav. Stampingen skal gjøres helt til det kommer væske ut av grønnsakene. Det tar litt tid, men vær tolmodig. Melkesyregjæringskrukken vaskes og de 2 keramikkstenene kan kokes i noen minutter før bruk. Alt må være rent før grønnsaker med den dannede væsken helles i krukken. Keramikkstenene skal legges oppå grønnsakene. Det skal være så mye væske at stenene på toppen er dekket av væske. Da dannes det et anaerobt miljø. Lokket på fermenteringskrukken settes på. Det helles vann i vannlåsen, dvs at det helles litt vann i den lille kløften som er på toppen av krukken rundt lokket. Så settes krukken i romtemperatur, f. eks på kjøkkenet i 2 uker. De siste 4 ukene lar du den stå kaldt. Det tar ca 6 uker å lage de fermenterte grønnsakene.

Når du skal spise av den, henter du etter behov fra krukken. Tips: Fyll over i et mindre glass. Ikke åpne 2 liters krukken hele tiden. Da holder de fermenterte grønnsakene seg best. Du kan ekperimentere med ulike krydder som enerber, dill, karve osv. Noen velger også å spise av grønnsakene før det er gått 6 uker.