
Dette er et fermenteringssett, hvor du har alt du trenger. Settet består av
Alt av treprodukter er håndlagde treprodukter fra Tyskland.
Hvis vi er utsolgt på treklype, sender vi tregaffel
Hvis vi er utsolgt for det lille rivjernet på 40x16 cm, sender vi det på 40 x15 cm med treboks.
Hvis vi er utsolgt for stampestav i 29 cm, sender vi en i større str. 38 cm eller 59 cm.
Denne fermenteringskrukken er modell av våre mest populære modeller. Krukken rommer 2 liter, og er akkurat passe stor. Den er et ekte håndarbeid, laget av en keramiker i Holland. Det følger 2 trykkstener med, som skal legges opppå grønnsakene til slutt, når du har fylt krukken med grønnsaker.
Det geniale med de gode, gamle keramikk krukkene er at de tunge stenene du legger oppå kålen, hindrer at luftboblene går ned i krukken. Boblene slippes ut gjennom en liten åpning i lokket. Lokket har en liten lufteluke. Når du heller vann i rennen rundt keramikklokket til krukken, dannes en vannlås. Luft slipper ut av krukken, men ingen luft slipper inn. Dette er bra for vellykket fermentering.
Krukkene er helt fri for bly og tungmetaller i leiren.
Her får du alle trinnene til hvordan du kan fermentere kål og andre grønnsaker:
Interessert i flere gratis fermenteringsoppskrifter: Gratis Ebok fra Annelies Schöneck kan lastes ned her
Hvis du ikke synes du får nok lake over grønnsakene, kan du lage en salt lake ved å koke 1 liter rent vann med 20 g salt, og kjøle den ned. Denne laken kan du fylle på med.
Det er viktig å holde seg til rett saltmengde for å få et vellykket resultat av fermenteringen. Bruk vekt når du veier saltet i gram.
Melkesyregjæring er en fantastisk konservering og videreforedlingsmetode for grønnsaker, og ville vekster. Tradisjonelt har man i Europa melkesyregjæret hodekål (sauerkraut), men alt av grønnsaker kan brukes, og en kombinasjon av forskjellige grønnsaker, og ville vekster blir veldig godt.
På yten av alle grønnsaker finnes det naturlig melkesyrebakterier, og andre mikroorganismer.
Ved melkesyregjæring skaper man et miljø der disse mikroorganismene trives, og der andre uønskede organismer blir utkonkurrert.
Grønnsakene får en fantastisk aroma, og god holdbarhet. Grønnsakene blir lett fordøyelige, inneholdet av mineraler, sporstoffer og enzymer bevares.
Dette er faktisk en av de få konserveringsmetoden som beholder alle næringsstoffene i maten. Melkesyrede grønnsaker har et høyt innhold av levende mikroorganismer, dette er virkelig «probiotika» for vårt tarmsystem. Immunforsvaret styrkes, og det hjelper kroppen slik at den enklere kan oppta næringsstoffer fra den maten vi spiser.
Dette er vår beste råd for hvordan du skal behandle fermenteringskrukken: