x 

Anne Scönecks e-bok om fermentering

bok_mjolksyradegronsaker-212x300
Produktnummer:  00000
Annelie Schöneck, Sveriges fermenteringsdronning har laget en kjempefin bok. Her kan du laste ned den gratis. Klikk på pdf filen.
Vi leverer til
Norge,
Levering: Gratis frakt – fra Kr. 0,-

Her kan du laste ned Annelie Schönecks bok gratis og få tilgang til mange kjempefine fermenteringsoppskrifter.

Vi har snakket med de som ga ut boken tidligere. Forlaget er lagt ned og boken kan lastes ned.

Når du skal lage fermenterte grønnsaker, finsnitter du grønnsakene og samler alt i en bolle, f. eks kål, gulrot, evt andre rotgrønnsaker som rødbet ol. Til dette kan du bruke en vanlig kniv eller et rivjern til fermentering som er laget for dette. Havsalt helles over grønnsakene og så må det stampes med knyttneven eller med en stampestav. Stampingen skal gjøres helt til det kommer væske ut av grønnsakene. Det tar litt tid, men vær tolmodig. Melkesyregjæringskrukken vaskes og de 2 keramikkstenene kan kokes i noen minutter før bruk. Alt må være rent før grønnsaker med den dannede væsken helles i krukken. Keramikkstenene skal legges oppå grønnsakene. Det skal være så mye væske at stenene på toppen er dekket av væske. Da dannes det et anaerobt miljø. Lokket på fermenteringskrukken settes på. Det helles vann i vannlåsen, dvs at det helles litt vann i den lille kløften som er på toppen av krukken rundt lokket. Så settes krukken i romtemperatur, f. eks på kjøkkenet i 2 uker. De siste 4 ukene lar du den stå kaldt. Det tar ca 6 uker å lage de fermenterte grønnsakene.

Når du skal spise av den, henter du etter behov fra krukken. Tips: Fyll over i et mindre glass. Ikke åpne 5 liters krukken hele tiden. Da holder de fermenterte grønnsakene seg best. Du kan ekperimentere med ulike krydder som enerber, dill, karve osv. Noen velger også å spise av grønnsakene før det er gått 6 uker.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no