x 

Digital Excalibur Dehydrator 10 brett RES10F

res10
10 res image
10 res tom
res10mat2
torketmat
ex brosjyregratis
Produktnummer:  40027
Nyhet fra Excalibur- premium digital dehydrator modell RES10 med Hypewave patented technology. 2 tørkesoner( 2 in 1) BESTILLINGSVARE tar ca 1 uke
Kr. 6500,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 7500,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 1000,-
Pris / kg:

Modell Digital Excalibur 10 bretts maskin med timer:

Dette er den nyeste dehydratormodellen med 10 brett. Modellen har et lekkert, moderne design med gjennomskinnelige dører. Dette er en digital dehydrator med et patentert 'Hyperwave' tørkesystem med 'Prallex' horisontal tørkesystem . Det betyr at dehydratoren har 2 uavhengige separate tørkesoner,  '2 in 1':  2 dehydratorer i en maskin. Du kan tørke mat på de 2 separate delene uavhengig av hverandre, eller du kan samkjøre de som et stort 10 bretts tørkeområde. Den ene sonen kan være av, mens den andre sonen kan kjøres alene f. eks hvis du ikke har så mye å tørke. Boken 'Preserve it Naturally' følger med!

Maskinen kan stilles inn på 2 ulike temperaturer innenfor en tørkesone. Eks . Du stiller inn at dehydratoren starter på en temperatur og settes f. eks ned til en lavere temperatur etter hvert.

Med en slik modell kan du tørke ulike ting samtidig. Tidsinnstillingen er 99 timer. Tørketemperatur er fra 29,4-73,9 grader Celsius. Du kan programmere inn 30 tørkeprogrammer, dine favoritter.

Excalibur er den ledende dehydratormaskinen på markedet. Excalibur er foretrukket av de mest kjente rå-mat kokkene i verden. Excalibur har vært på markedet i 20 år. Det unike med denne maskinen er konstruksjonen som gjør at den tørker både horisontalt og vertikalt samtidig. Kald luft varmes opp bakerst i ovnen hvor det er en vifte. Luften presses horisontalt og vertikalt over brettene med mat. Den varme luften tørker maten og fjerner vannet, som presses ut foran på maskinen. Fordelen med horisontal og vertikal tørking er at maten blir jevnt og fort tørr. Mange andre dehydratormaskiner tørker bare i en retning, horisontalt eller vertikalt.

Den andre fordelen ved Excalibur er at konstruksjon sikrer stabilitet i temperaturen under hele tørketiden. Dette er viktig for at maten raskt skal bli jevnt tørr og hurtigst mulig ferdig. På den måten unngår man at temperaturen blir for lav, at maten forringes og at det blir grobunn for bakterier. Maskinen er lett å vaske og bruke. Hyllene kan tas ut og inn og kan vaskes i oppvaskmaskin. Skal store ting tørkes kan man lett fjerne hyller.

Hvorfor bestille dehydrator i Norge?

Vi er eksklusiv distributør av Excaliburs produkter i Norge. Vi yter full service og garanti for maskiner kjøpt av oss.

Vi lager mye mat i dehydrator , og har laget et gratis oppskifthefte som får ved kjøp av en dehydrator hos oss.

Modellens navn i USA: RES 10

Farge:Svart, 10 brett

Vekt: 9,8 kg

Motorkraft: 550 W

Timer: 99 timers timer ( dvs ubegrenset)

Innstillinger: 2 trinns temperatur innstillinger

Programmer: 30 ulike tørkeprogrammer kan legges inn

Teknologi: Hyperwave™ Technology+  Parallexx® Horizontal AirFlow

Brettenes størrelse: 28,96 cm x 35,56 cm 

Størrelse på maskin: 45,7 cm x 30,5 cm x 40,6 cm

Om å tørke mat i dehydrator:

Å dehydrere mat vil si å tørke mat. I gamle dager tørket man mat for å øke holdbarheten ved å henge på snorer ,legge mat til tørk på radiatoren eller utover kjøkkenbordet. I dag kan det gjøres i en dehydratorovn. I en slik ovn tørkes maten sakte, over lang tid, ved stabil temperatur. Det tar normalt sett fra 6-24 timer, avhengig av hva du skal tørke. Ved slik langsiktig tørking ved lav temperatur, bevares næringsstoffene og enzymene i maten bedre, enn ved koking og steking. Man får ekstra næringsrik mat sammenliknet med mat som blir kokt eller stekt. Ved å lage mat på denne måten, er det lett å lage mat fri for raffinert sukker, ekstra salt og tilsetningsstoffer. Dehydrert mat er super mat for personer som ønsker ren og samtidig smakfull mat.

Det egner seg også for allergikere og/ eller personer som vil holde seg unna visse matvarer. Det er fordi du kan sette sammen ingrediensene selv. Har du tilgang på mye frukt, grønnsaker, kjøtt eller fisk kan du bruke tørking i en dehydrator som konserveringsmetode. Når vannet fjernes, er holdbarheten på maten veldig lang.

 Hva kan lages av mat i en dehydrator

Det enkleste å lage i en dehydrator er tørking av frukt og grønnsakbiter. Andre ting som kan lages er knekkebrød basert på grønnsaker, nøtter og frø. Kakebunner kan lages. Yoghurt kan dyrkes. Urter og blomster kan tørkes. Kjøtt- og fiskebiter kan tørkes og bli god proteinsnacks. Frokost müsli, sunne kjeks og "nøttebars" kan lages. Se oppskrifter for ideer til hva du kan lage.

Oppbevaring og holdbarhet på dehydrert mat

Når mat blir tørket over lang tid på lav temperatur, skjer en naturlig konservering. Vannet fjernes. Når det er redusert vann i maten, så mugner den ikke så lett. Dehydrert knekkebrød kan holde seg i 4-6 må

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no