x 

Excalibur Dehydrator digital 5 brett 4548CDFB

digital 5 bretts
5brettsdigital
Produktnummer:  40056
Digital dehydrator fra Excalibur. 5 bretts maskin med glassdør. 48 timers timer med 2 innstillinger
Kr. 3700,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 4200,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 500,-
Pris / kg:

Dette er den nyeste maskinen fra Excalibur dehydrator. De har nå også utviklet en digital dehydrator.

Excalibur er den ledende dehydratormaskinen på markedet. Excalibur har vært på markedet i over 20 år. I den nyeste modellen som nå er lansert, brukes også den patenterte Horizontal Air Flow and Hyperware TM Fluctuation teknologien. Dette sikrer jevn tørking av alt som er inne i maskinen, slik at man unngår ' case hardening' ( tørre ytterflater og fuktig kjerne i den tørkede maten). Maskinen har et oppgradert utseende med glassdør og det er mulig å programmere 2 temperaturer og 2 tidsintervaller for tørkingen. Først innstilles en høy temperatur i en periode for å få fart på tørkingen, deretter innstilles en lavere temperatur som maskinen skrus ned til for resten av tørketiden. Dette gjøre maskinen for deg.

Med en dehydrator kan du tørke urter, sopp, bær, frukt, kjøtt og blomster. Du kan lage knekkebrød og lefser av grønnsaker, dyrke yoghurt, lage fruktruller, müsli mm. Maskinen har en 48 timers timer, som slår seg av automatisk. Temperaturinnstillingene er fra 35-74 grader Celsius.

Maskinen er som alle andre Excalibur maskiner, lette å vaske og å bruke. Hyllene kan tas ut og inn, samt at de kan vaskes i oppvaskmaskin. Skal store ting tørkes, kan man lett fjerne hyller. Materialene på brettene er BPA frie.

Om å dehydrere mat: Å dehydrere mat vil si å tørke mat. I gamle dager tørket man mat for å øke holdbarheten ved å henge på snorer ,legge mat til tørk på radiatoren eller utover kjøkkenbordet. I dag kan det gjøres i en dehydratorovn. I en slik ovn tørkes maten sakte, over lang tid, ved stabil temperatur. Det tar normalt sett fra 6-24 timer, avhengig av hva du skal tørke. Ved slik langsiktig tørking ved lav temperatur, bevares næringsstoffene og enzymene i maten bedre, enn ved koking og steking. Man får ekstra næringsrik mat sammenliknet med mat som blir kokt eller stekt. Ved å lage mat på denne måten, er det lett å lage mat fri for raffinert sukker, ekstra salt og tilsetningsstoffer. Dehydrert mat er super mat for personer som ønsker ren og samtidig smakfull mat.

Det egner seg også for allergikere og/ eller personer som vil holde seg unna visse matvarer. Det er fordi du kan sette sammen ingrediensene selv. Har du tilgang på mye frukt, grønnsaker, kjøtt eller fisk kan du bruke tørking i en dehydrator som konserveringsmetode. Når vannet fjernes, er holdbarheten på maten veldig lang.

Sana Bona AS er eksklusiv distributør av Excaliburs produkter i Norge. Vi yter full service og garanti for maskiner kjøpt av oss.

Modell Excalibur 5 bretts maskin med digital timer.

Farge: Svart
Vekt: 7 kg
Motorkraft: 400W
Størrelse: 21,8 cm høyde x 43,8 cm bredde x 43,2 cm dybde
Timer: 48 timers timer, mulighet til å sette 2 temperaturer og 2 tider. (Den analoge modellen har 26 timers timer)
Temperaturintervall: 35-74 grader Celsius
Patentert tørkesystem som sikrer jevn tørking: Horizontal Air Flow and Hyperware TM Fluctuation Technology
Glassdør: Materiale: Polycarbonate.
Produksjonsland: USA

Hva kan lages av mat i en dehydrator

Det enkleste å lage i en dehydrator er tørking av frukt og grønnsakbiter. Andre ting som kan lages er knekkebrød basert på grønnsaker, nøtter og frø. Kakebunner kan lages. Yoghurt kan dyrkes. Urter og blomster kan tørkes. Kjøtt- og fiskebiter kan tørkes og bli god proteinsnacks. Frokost müsli, sunne kjeks og "nøttebars" kan lages. Se oppskrifter for ideer til hva du kan lage.

Oppbevaring og holdbarhet på dehydrert mat

Når mat blir tørket over lang tid på lav temperatur, skjer en naturlig konservering. Vannet fjernes. Når det er redusert vann i maten, så mugner den ikke så lett. Dehydrert knekkebrød kan holde seg i 4-6 måneder hvis det oppbevares kjølig. Det anbefales å oppbevare dehydrert mat kaldt, særlig det som inneholder nøtter. Det er fordi at det sunne fettet i nøttene ikke skal harskne.

Annen dehydrert mat som ikke inneholder nøtter kan godt oppbevares i et tett glass f. eks på kjøkkenbenken eller i et kjøkkenskap. Dehydrert mat kan også fryses eller vakumpakkes.. Dehydrert mat må være helt tørr før den lagres.

Video

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no