
Dette er den nyeste maskinen fra Excalibur. De har nå også utviklet en digital dehydrator i sin serie.
Her brukes også den patenterte Horizontal Air Flow and Hyperware TM Fluctuation teknologien. Dette sikrer jevn tørking av alt som er inne i maskinen, slik at man unngår ' case hardening' (tørre ytterflater og fuktig kjerne i den tørkede maten).
Maskinen har et oppgradert utseende med glassdør, og det er mulig å programmere 2 temperaturer og 2 tidsintervaller for tørkingen. Først innstilles en høy temperatur i en periode for å få fart på tørkingen, deretter innstilles en lavere temperatur som maskinen skrus ned til for resten av tørketiden. Dette gjøre maskinen for deg.
Maskinen er som alle andre Excalibur maskiner, lette å vaske og å bruke. Hyllene kan tas ut og inn, samt at de kan vaskes i oppvaskmaskin. Skal store ting tørkes, kan man lett fjerne hyller. Materialene på brettene er BPA frie.
Dehydratoren har timer, dvs. at den slår seg av selv. Det er 9 hyller inne i maskinen som alle har et nettingbrett.
Vi er eksklusiv distributør av Excaliburs produkter i Norge. Vi tilbyr full service og garanti på maskiner kjøpt hos oss.
Vi tilbyr alle garantier og service i Norge. I tillegg holder vi gratis kurs, nyttige tips og gratis oppskiftshefte fås ved kjøp av en dehydrator hos oss.
Å dehydrere mat vil si å tørke mat. I gamle dager tørket man mat for å øke holdbarheten ved å henge på snorer, legge mat til tørk på radiatoren eller utover kjøkkenbordet. I dag kan det gjøres i en dehydratorovn.
I en slik ovn tørkes maten sakte, over lang tid, ved stabil temperatur. Det tar normalt sett fra 6-24 timer, avhengig av hva du skal tørke. Ved slik langsiktig tørking ved lav temperatur, bevares næringsstoffene og enzymene i maten bedre, enn ved koking og steking. Man får ekstra næringsrik og smakfull mat sammenliknet med mat som blir kokt eller stekt.
Ved å lage mat på denne måten, er det lett å lage mat fri for raffinert sukker, ekstra salt og tilsetningsstoffer. Dehydrert mat er super mat for personer som ønsker ren og samtidig smakfull mat.
Det egner seg også for allergikere og/ eller personer som vil holde seg unna visse matvarer. Det er fordi du kan sette sammen ingrediensene selv.
Har du tilgang på mye frukt, grønnsaker, kjøtt eller fisk kan du bruke tørking i en dehydrator som konserveringsmetode. Når vannet fjernes, er holdbarheten på maten veldig lang. Er maten helt tørr kan den holde i minst 1/2 år-1 år, avhengig av hvor mye fett den inneholder.
Dette er hva vi lager i en dehydrator:
Klikk her for å se alle våre oppskrifter på dehydrert mat: Oppskrifter på mat laget i dehydrator.