Fermenterings starterkit - 5L Brun

0 Vurdering
Kr. 757,-
Kr. 689,-
Du sparer:
Kr. 68,-
Prod.nr.: 81106
Fermenteringssett: 5 liters krukke i keramikk + 1 rivjern+ 1 stampestav. Perfekt startpakke for deg som vi fermentere litt stort selv. Stor kapasitet.

Fermenteringsstarterkit 5 liter brun glasert

Dette er et fermenteringssett, hvor du har alt du trenger. Settet er en av våre mest populære sett, og består av:

  • 1 stk 5 liters fermenteringskrukke i keramikk i brun farge
  • 2 stk trykkstener
  • 1 stk stampestav i tre
  • 1 stk rivjern 60x 14 cm med håndtak

'Alt av treprodukter er håndlagde treprodukter fra Tyskland. 

Hvis vi er utsolgt for det lille rivjernet på 40x16 cm, sender vi det på 40 x15 cm med treboks.

Hvis vi er utsolgt for stampestav i 29 cm, sender vi en i større str. 38 cm eller 59 cm.

Litt informasjon om fermenteringskrukken

Denne fermenteringskrukken er vår mest mest populære modell. Krukken rommer 5 liter, og er stor nok til å lagre masse surkål. Det følger 2 trykkstener med, som skal legges opppå grønnsakene til slutt, når du har fylt krukken med grønnsaker.

Det geniale med de gode, gamle keramikk krukkene er at de tunge stenene du legger oppå kålen, hindrer at luftboblene går ned i krukken. Boblene slippes ut gjennom en liten åpning i lokket. Lokket har en liten lufteluke. Når du heller vann i rennen rundt keramikklokket til krukken, dannes en vannlås. Luft slipper ut av krukken, men ingen luft slipper inn. Dette er bra for vellykket fermentering.

Interessert i flere gratis fermenteringsoppskrifter: Gratis Ebok fra Annelies Schöneck kan lastes ned her 

Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering

Dette er vår beste råd for hvordan du skal behandle fermenteringskrukken:

  1. Før du starter å fermentere, er det viktig at alt du vasker krukken, stenene og lokket på keramikkrukken.
  2. Vask krukken med varmt vann, men ikke kokende vann, for da kan keramikken sprekke. De tunge stenene kan godt kokes i varmt vann i noen minutter før bruk..
  3. Når du snitter grønnsaker, pass på at det ikke er rester av jord ell. på grønnsakene
  4. Du kan snitte kålen med rivjern eller kjøkkenmaskin som er rengjort på forhånd.
  5. Alt du benytter av verktøy til å ta opp fermentert mat med, bør være laget av tre eller plast. Ikke metall.
  6. Skal du forsyne deg av de fermenterte grønnsakene, så åpne krukken så sjelden du kan, for å beholde det anaerobe miljøet. Ta ut mindre porsjoner over i mindre glass.
  7. Etter fermenteringen, vasker du krukken, gjerne med litt eddik.
  8. Oppbevar de tunge stenene utenfor krukken.
  9. La krukken være tørr før du setter på lokket for lagring.
  10. Skulle du være så uheldig å få mugg på noe, så er det beste trikset eddik og vann.

Det er ennå ingen omtaler for dette produktet.

Logg inn for å skrive en omtale. Logg inn