x 

Digital Excalibur dehydrator 10 brett Børstet Stål EXC10ELF

exc10el_angled_closed
Ved kjøp av Excalibur Dehydrator følger det med en introduksjons brosjyre med spennende oppskrifter
Produktnummer:  40026
Nyhet fra Excalibur- Dehydrator i stål, digital styring og kjempestor kapasitet. CE godkjent for storhusholdning.
Kr. 11999,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 15200,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 3201,-
Pris / kg:

Modell Excalibur 10 bretts maskin med timer:

Excalibur 10 brett modell ( EXC10EL). Maskinen er laget i stål og har justerbar termostat fra 35-74 grader. Stille motor. 600 W. Digital kontroll og digitalt panel i fronten på maskinen. Uttagbart brett i bunnen'drip tray'. Totalt 99 timers tørketid er mulig i denne maskinen. Ypperlig for restauranter. Str: 440*510*430 cm.

Excalibur er den ledende dehydratormaskinen på markedet. Excalibur er foretrukket av de mest kjente rå-mat kokkene i verden. Excalibur har vært på markedet i 20 år. Det unike med denne maskinen er konstruksjonen som gjør at den tørker både horisontalt og vertikalt samtidig. Kald luft varmes opp bakerst i ovnen hvor det er en vifte. Luften presses horisontalt og vertikalt over brettene med mat. Den varme luften tørker maten og fjerner vannet, som presses ut foran på maskinen. Fordelen med horisontal og vertikal tørking er at maten blir jevnt og fort tørr. Mange andre dehydratormaskiner tørker bare i en retning, horisontalt eller vertikalt.

Den andre fordelen ved Excalibur er at konstruksjon sikrer stabilitet i temperaturen under hele tørketiden. Dette er viktig for at maten raskt skal bli jevnt tørr og hurtigst mulig ferdig. På den måten unngår man at temperaturen blir for lav, at maten forringes og at det blir grobunn for bakterier. Maskinen er lett å vaske og bruke. Hyllene kan tas ut og inn og kan vaskes i oppvaskmaskin. Skal store ting tørkes kan man lett fjerne hyller.

Hvorfor bestille dehydrator i Norge?

Hvis du sammenlikner priser ved å kjøpe en slik maskin fra utlandet: Husk. Alt du bestiller fra en utenlandsk nettbutikk vil bli pålagt 25 % moms (regnet av frakt og maskinprisen). I tillegg må maskinen tolles inn i Norge. Ofte blir dette ca 1000 kr i tillegg til det maskinen koster fra en utenlandsk nettbutikk. Alle våre priser er inkl. moms og toll inn i landet. Vi er eksklusiv distributør av Excaliburs produkter i Norge. Vi yter full service og garanti for maskiner kjøpt av oss.

 Vi tilbyr alle garantier og service i Norge. Gratis oppskifthefte fås ved kjøp av en dehydrator hos oss.

Om å tørke mat i dehydrator:

Å dehydrere mat vil si å tørke mat. I gamle dager tørket man mat for å øke holdbarheten ved å henge på snorer ,legge mat til tørk på radiatoren eller utover kjøkkenbordet. I dag kan det gjøres i en dehydratorovn. I en slik ovn tørkes maten sakte, over lang tid, ved stabil temperatur. Det tar normalt sett fra 6-24 timer, avhengig av hva du skal tørke. Ved slik langsiktig tørking ved lav temperatur, bevares næringsstoffene og enzymene i maten bedre, enn ved koking og steking. Man får ekstra næringsrik mat sammenliknet med mat som blir kokt eller stekt. Ved å lage mat på denne måten, er det lett å lage mat fri for raffinert sukker, ekstra salt og tilsetningsstoffer. Dehydrert mat er super mat for personer som ønsker ren og samtidig smakfull mat.

Det egner seg også for allergikere og/ eller personer som vil holde seg unna visse matvarer. Det er fordi du kan sette sammen ingrediensene selv. Har du tilgang på mye frukt, grønnsaker, kjøtt eller fisk kan du bruke tørking i en dehydrator som konserveringsmetode. Når vannet fjernes, er holdbarheten på maten veldig lang.

 Hva kan lages av mat i en dehydrator

Det enkleste å lage i en dehydrator er tørking av frukt og grønnsakbiter. Andre ting som kan lages er knekkebrød basert på grønnsaker, nøtter og frø. Kakebunner kan lages. Yoghurt kan dyrkes. Urter og blomster kan tørkes. Kjøtt- og fiskebiter kan tørkes og bli god proteinsnacks. Frokost müsli, sunne kjeks og "nøttebars" kan lages. Se oppskrifter for ideer til hva du kan lage.

Oppbevaring og holdbarhet på dehydrert mat

Når mat blir tørket over lang tid på lav temperatur, skjer en naturlig konservering. Vannet fjernes. Når det er redusert vann i maten, så mugner den ikke så lett. Dehydrert knekkebrød kan holde seg i 4-6 må

Video

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no
// Equal Heights