x 

Excalibur Dehydrator 4 brett XD4

4brettsidebilde
4brettslukket
4-bretts-m-frukt-800-x800
4brettsm torketfrukt
Ved kjøp av Excalibur Dehydrator følger det med en introduksjons brosjyre med spennende oppskrifter
Produktnummer:  40043
Liten dehydrator. Modell med 4 hyller. Tar liten plass. Passer for deg som vil ha en liten maskin eller har litt mindre plass.
Kr. 2400,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Modell Excalibur 4 bretts:

Excalibur er den ledende dehydratormaskinen på markedet. Excalibur er foretrukket av de mest kjente rå-mat kokkene i verden. Excalibur har vært på markedet i 20 år.

Det unike med denne maskinen er konstruksjonen som gjør at den tørker både horisontalt og vertikalt samtidig. Kald luft varmes opp bakerst i ovnen hvor det er en vifte. Luften presses horisontalt og vertikalt over brettene med mat. Den varme luften tørker maten og fjerner vannet, som presses ut foran på maskinen. Fordelen med horisontal og vertikal tørking er at maten blir jevnt og fort tørr. Mange andre dehydratormaskiner tørker bare i en retning, horisontalt eller vertikalt.

Den andre fordelen ved Excalibur er at konstruksjon sikrer stabilitet i temperaturen under hele tørketiden. Dette er viktig for at maten raskt skal bli jevnt tørr og hurtigst mulig ferdig. På den måten unngår man at temperaturen blir for lav, at maten forringes og at det blir grobunn for bakterier. Maskinen er lett å vaske og bruke. Hyllene kan tas ut og inn og kan vaskes i oppvaskmaskin. Skal store ting tørkes kan man lett fjerne hyller.

Excalibur Food Dehydrator sammenliknet med andre dehydratorer på markedet:

  • Frontdøren på maskinen er mørk og lystett: Fordelen ved dette er at maten ikke blir eksponert for lys under tørking. Noe man ønsker å unngå under tørking og lagring av dehydrert mat.
  • Frontdøren slipper ut damp på sidene: Dette gjør maskinen til en dehydrator og ikke en ovn.
  • Maskinen er ikke digital, det betyr at temperaturen inne i dehydratoren vil variere i motsetning hva som skjer i en digital innstilt tørkeovn. Man ønsker en variasjon i temperaturen. Hvorfor? I starten av tørkingen vil temperaturen inne i dehydratoren ikke være den samme som i maten. Maten vil ha en mye lavere temperatur enn luften på innsiden av dehydratoren. Excalibur dehydratorens termostat er konstruert slik at den varmer opp maten til fuktigheten i maten begynner å stige og samles. På dette punkt slår termostaten seg av og viften bak i maskinen starter å blåse luft slik at maten kjøles ned, og fuktigheten transporteres ut gjennom sidene og frontlokket på dehydratoren. Denne prosessen skjer om igjen og om igjen. På den måten ungår man det som kalles 'case hardening'. Det betyr at maten er hard og tørr utenpå, men fortsatt for fuktig inni. Det er ikke alltid så lett å kjenne. Bakteriene trives når noe ikke er ordentlig tørt. Excalibur maskinene hindrer 'case hardening' ved sin unike konstruksjon fordi den har termostat og ikke digital konstruksjon.
  • Testresultater har vist at Excalbur maskinene er en av de som tørker raskest og mest kostnadseffektivt blant dehydratorer på markedet.

Hvorfor bestille dehydrator i Norge?
Hvis du sammenlikner priser ved å kjøpe en slik maskin fra utlandet: Husk. Alt du bestiller fra en utenlandsk nettbutikk vil bli pålagt 25 % moms (regnet av frakt og maskinprisen). I tillegg må maskinen tolles inn i Norge. Ofte blir dette ca 1000 kr i tillegg til det maskinen koster fra en utenlandsk nettbutikk. Alle våre priser er inkl. moms og toll inn i landet. Vi er eksklusiv distributør av Excaliburs produkter i Norge. Vi tilbyr full service og garanti på maskiner kjøpt hos oss.

 Vi tilbyr alle garantier og service i Norge. I tillegg holder vi gratis kurs, nyttige tips og gratis oppskifthefte fås ved kjøp av en dehydrator hos oss.

 

Farge: Svart

Vekt: 4,06 kg
Motorkraft: 235 W- 230 Volt 50 hz
Størrelse: B: 32,5 cm, D: 42,5 cm , H: 15,0 cm
Maskinen har ikke timer, bare av/ på knapp

Om å tørke mat i dehydrator:

Å dehydrere mat vil si å tørke mat. I gamle dager tørket man mat for å øke holdbarheten ved å henge på snorer ,legge mat til tørk på radiatoren eller utover kjøkkenbordet. I dag kan det gjøres i en dehydratorovn. I en slik ovn tørkes maten sakte, over lang tid, ved stabil temperatur. Det tar normalt sett fra 6-24 timer, avhengig av hva du skal tørke. Ved slik langsiktig tørking ved lav temperatur, bevares næringsstoffene og enzymene i maten bedre, enn ved koking og steking. Man får ekstra næringsrik mat sammenliknet med mat som blir kokt eller stekt. Ved å lage mat på denne måten, er det lett å lage mat fri for raffinert sukker, ekstra salt og tilsetningsstoffer. Dehydrert mat er super mat for personer som ønsker ren og samtidig smakfull mat.

Det egner seg også for allergikere og/ eller personer som vil holde seg unna visse matvarer. Det er fordi du kan sette sammen ingrediensene selv. Har du tilgang på mye frukt, grønnsaker, kjøtt eller fisk kan du bruke tørking i en dehydrator som konserveringsmetode. Når vannet fjernes, er holdbarheten på maten veldig lang.

 Hva kan lages av mat i en dehydrator

Det enkleste å lage i en dehydrator er tørking av frukt og grønnsakbiter. Andre ting som kan lages er knekkebrød basert på grønnsaker, nøtter og frø. Kakebunner kan lages. Yoghurt kan dyrkes. Urter og blomster kan tørkes. Kjøtt- og fiskebiter kan tørkes og bli god proteinsnacks. Frokost müsli, sunne kjeks og "nøttebars" kan lages. Se oppskrifter for ideer til hva du kan lage.

Oppbevaring og holdbarhet på dehydrert mat

Når mat blir tørket over lang tid på lav temperatur, skjer en naturlig konservering. Vannet fjernes. Når det er redusert vann i maten, så mugner den ikke så lett. Dehydrert knekkebrød kan holde seg i 4-6 må

Video

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no