
Denne dehydratoren er den minste Excalibur dehydrator modellen. Modellen er den mest solgte i Frankrike.
Størrelsen er perfekt for deg hvis du ikke skal tørke så mye, eller ikke vil ha så stor dehydrator. Du kan tørke mat fra 35-58 grader Celsius.
Dehydratoren har ikke timer, men har en manuell av/på knapp. Det er 5 hyller inne i maskinen som alle har et nettingbrett. Størrelsen på brettene er: 30,2 cm x 30,2 cm
Vi er eksklusiv distributør av Excaliburs produkter i Norge. Vi tilbyr full service og garanti på maskiner kjøpt hos oss.
Vi tilbyr alle garantier og service i Norge. I tillegg holder vi gratis kurs, nyttige tips og gratis oppskiftshefte fås ved kjøp av en dehydrator hos oss.
Å dehydrere mat vil si å tørke mat. I gamle dager tørket man mat for å øke holdbarheten ved å henge på snorer, legge mat til tørk på radiatoren eller utover kjøkkenbordet. I dag kan det gjøres i en dehydratorovn.
I en slik ovn tørkes maten sakte, over lang tid, ved stabil temperatur. Det tar normalt sett fra 6-24 timer, avhengig av hva du skal tørke. Ved slik langsiktig tørking ved lav temperatur, bevares næringsstoffene og enzymene i maten bedre, enn ved koking og steking. Man får ekstra næringsrik og smakfull mat sammenliknet med mat som blir kokt eller stekt.
Ved å lage mat på denne måten, er det lett å lage mat fri for raffinert sukker, ekstra salt og tilsetningsstoffer. Dehydrert mat er super mat for personer som ønsker ren og samtidig smakfull mat.
Det egner seg også for allergikere og/ eller personer som vil holde seg unna visse matvarer. Det er fordi du kan sette sammen ingrediensene selv.
Har du tilgang på mye frukt, grønnsaker, kjøtt eller fisk kan du bruke tørking i en dehydrator som konserveringsmetode. Når vannet fjernes, er holdbarheten på maten veldig lang. Er maten helt tørr kan den holde i minst 1/2 år-1 år, avhengig av hvor mye fett den inneholder.
Dette er hva vi lager i en dehydrator:
Klikk her for å se alle våre oppskrifter på dehydrert mat: Oppskrifter på mat laget i dehydrator.