Bok Delicious Cheese Dishes
Om Boken Delicious Cheese dishes.
Her får du et lite oppskrifthefte med masse inspirerende bilder. Deilige fermenterte oste-oppskrifter fra den populære matbloggeren Urška Fartelj, Donna Schwenk og Marie-Claire Frederic
Her finner du tradisjonell mat beriket med fermentert ost. Det er tips til velsmakende desserter og bakevarer med ost, og ost som ingrediens i sideretter.
Hjemmelaget ost lages i en Cheesemaker, hvor du bruker hjemmelaget kefir som basis.
Boken er på engelsk.
Eksempler på oppskrifter i boken er
- Kefir ost
- Fersk ost
- Ostepai
- Hjemmelaget mascapone
- Ricotta
- Hjemmelaget Mozzarella
- Cottage cheese
- Kokos kefir ost
- Iskremer med kefir
- Ostekaker
- Taramisu
Alle oppskriftene er nydelig illustrert med bilder.
Slik lager du hjemmelaget fermentert ost
1. Først må du lage kefir
For å kunne lage ost, trenger du basen: kefir du lager selv. Det tar bare 1 dag. Du kan lese her hvordan du gjør det.Lage kefir.
2. Hell kefir i oste produksjonskrukken
Hell i kefir i mesh kurven, ca. 0,6 liter. Skru til lokket, men ikke helt igjen, slik at luft kan strømme inn og fluer hindes å komme inn.
3. Sett i kjøleskapet- Tid avgjør hvor tykk du vil ha osten
Sett osteproduksjonskrukken i kjøleskapet. Dette er for å forhindre ytterligere fermentering. Tiden den skal stå i kjøleskapet avhenger av hva slags ost du skal lage. Noen få timer gi en ost som kan brukes til dip. Står den over natten, blir det en kremete ost. Står den 1-2 dager blir den en middels fast ost. Jo lengre osten står i kjøleskapet, jo tykkere blir den. Ingrediensene du bruker spiller også inn. Hvis noe av ostemassen fester seg i toppringen, kan det bare skrapes bort og vaskes vekk.
4. Hell ut osten / Hvelving
Ta ut ostemassen av kjøleskapet, og åpne topplokket. Du kan bruke spiralen som følger med til å presse osten litt hardere om du ønsker det før du hvelver osten. Hvelv og ta av mesh kurven.
5. Osten er klar
Osten er klar til å spises. Du kan tilsette ulike smaker: fersk frukt, nøtter, urter ell. Ut av 6 dl kefir blir det ca. 200-300 g fersk ost. Se i oppskriftsheftet, alt du kan lage av oster.
6. Øvrig bruk av krukken
Du kan bruke dette osteproduksjonssettet til å brygge kaffe og te.( Obs! Ikke hell kokende vann ned i glasset. Det kan sprekke).
Hvis du vil lage nøtte melk, kan du bløtlegge nøtter og frø i krukken. Etter mosing i blender, kan den lille mesh kurven brukes som sil for nøttemelk. Spiralen som følger med kan brukes til å presse maksimalt ut av pulpen i nøttemelkrpdouksjonen.
Krukken i dette osteproduksjonssettet er den samme som i kefirproduksjonssettet vi selger. Glasskrukken kan derfor brukes til 2. gangs fermenteringsglass.
Instruksjoner før bruk og under bruk
- Alle delene til fermenteringssettet må vaskes før bruk med varmt såpevann. Skyll vekk all såpen.
- Skyll alle delene etter bruk og tørk med et håndkle.
- Håndvask er å anbefale.
- Fjæren som brukes til pressing, separeres fra lokket når det skal vaskes.
Instruksjoner for bruk av spring fjæren til pressing av ost
For å lage halvfast ost brukes fjæren som følger med. Slik gjør du det:
- Sett fjæren på plastlokket.
- Sett det hvite lokket med fjæren pekende oppover oppå osten.
- Sett på topplokket og sørg for at alt fjæren sitter på midten av topplokket.
- Etter 12-24 timer åpnes lokket forsiktig. Fjæren kan sprette opp, så pass på!
- Fjern fjæren og det hvite presslokket forsiktig fra osten.
Det er ennå ingen omtaler for dette produktet.
Logg inn for å skrive en omtale. Logg inn