Excalibur Dehydrator digital 5 brett 4548CDFB

0 Vurdering
Kr. 4200,-
Kr. 3700,-
Du sparer:
Kr. 500,-
Prod.nr.: 40056
Lekker digital Excalibur dehydrator med 5 brett. Glassdør til å se igjennom inn på tørking av maten. 48 timers med 2 temperaturer og 2 tidsintervaller.

Om Excalibur dehydrator 5 bretts digital med timer 4548CDFBV:

Dette er den nyeste maskinen fra Excalibur. De har nå også utviklet en digital dehydrator for å ha dette i sin dehydratorserie.

Her brukes også den patenterte Horizontal Air Flow and Hyperware TM Fluctuation teknologien. Dette sikrer jevn tørking av alt som er inne i maskinen, slik at man unngår 'case hardening' (tørre ytterflater og fuktig kjerne i den tørkede maten).

Maskinen har et oppgradert utseende med glassdør, og det er mulig å programmere 2 temperaturer og 2 tidsintervaller for tørkingen. Først innstilles en høy temperatur i en periode for å få fart på tørkingen, deretter innstilles en lavere temperatur som maskinen skrus ned til for resten av tørketiden. Dette gjøre maskinen for deg.

Maskinen er som alle andre Excalibur maskiner, lette å vaske og å bruke. Hyllene kan tas ut og inn, samt at de kan vaskes i oppvaskmaskin. Skal store ting tørkes, kan man lett fjerne hyller. Materialene på brettene er BPA frie.

Dehydratoren har timer, dvs. at den slår seg av selv.  Det er 5 hyller inne i maskinen som alle har et nettingbrett. 

Excalibur Food Dehydrator sammenliknet med andre dehydratorer på markedet:

 1. Excalibur er den ledende dehydratormaskinen på markedet. Excalibur har vært på markedet i 20 år.  
 2. Det unike med denne maskinen er konstruksjonen som gjør at den tørker både horisontalt og vertikalt samtidig. Kald luft varmes opp bakerst i ovnen hvor det er en vifte. Luften presses horisontalt og vertikalt over brettene med mat. Den varme luften tørker maten og fjerner vannet, som presses ut foran på maskinen. Fordelen med horisontal og vertikal tørking er at maten blir jevnt og fort tørr. Mange andre dehydratormaskiner tørker bare i en retning, horisontalt, eller vertikalt.
 3. Konstruksjon sikrer stabilitet i temperaturen under hele tørketiden. Dette er viktig for at maten skal bli jevnt tørr og hurtigst mulig ferdig. På den måten unngår man at temperaturen blir for lav, at maten forringes, og at det blir grobunn for bakterier.
 4. Frontdøren på denne modellen er gjennomskinnelig. Det er laget for at modellen skal være lekker i utseende og vi skal kunne se inn. 
 5. Testresultater har vist at ExcalIbur maskinene er en av de som tørker raskest og mest kostnadseffektivt blant dehydratorer på markedet.
 6. Maskinen er lett å vaske og bruke. Hyllene kan tas ut og inn og kan vaskes i oppvaskmaskin. Skal store ting tørkes inne i dehydratoren, kan man lett fjerne hyller.

Hva betyr det at Excalibur dehydratoren er en digital modell?

 • Maskinen er digital, det betyr at temperaturen inne i dehydratoren er fast hele tiden
 • Dette er perfekt når du f. eks vil tørke helt sikkert på en temperatur eks. ved yoghurtdyrking, tørke gjær ol.
Garantier og service i Norge for Excalibur dehydratorer

Vi er eksklusiv distributør av Excaliburs produkter i Norge. Vi tilbyr full service og garanti på maskiner kjøpt hos oss.

Vi tilbyr alle garantier og service i Norge. I tillegg holder vi gratis kurs, nyttige tips og gratis oppskiftshefte fås ved kjøp av en dehydrator hos oss

Tekniske spesifikasjoner Excalibur 5 bretts maskin digitalmodell 4548CDFB

Farge: Svart
Vekt: 7 kg
Motorkraft: 400W
Størrelse: 21,8 cm høyde x 43,8 cm bredde x 43,2 cm dybde
Timer: 48 timers timer, mulighet til å sette 2 temperaturer og 2 tider. (Den analoge modellen har 26 timers timer)
Temperaturintervall: 35-74 grader Celsius
Patentert tørkesystem som sikrer jevn tørking: Horizontal Air Flow and Hyperware TM Fluctuation Technology
Glassdør: Materiale: Polycarbonate.
Produksjonsland: USA

Om å tørke mat i  Excalibur dehydrator:

Å dehydrere mat vil si å tørke mat. I gamle dager tørket man mat for å øke holdbarheten ved å henge på snorer, legge mat til tørk på radiatoren eller utover kjøkkenbordet. I dag kan det gjøres i en dehydratorovn.

I en slik ovn tørkes maten sakte, over lang tid, ved stabil temperatur. Det tar normalt sett fra 6-24 timer, avhengig av hva du skal tørke. Ved slik langsiktig tørking ved lav temperatur, bevares næringsstoffene og enzymene i maten bedre, enn ved koking og steking. Man får ekstra næringsrik og smakfull mat sammenliknet med mat som blir kokt eller stekt.

Ved å lage mat på denne måten, er det lett å lage mat fri for raffinert sukker, ekstra salt og tilsetningsstoffer. Dehydrert mat er super mat for personer som ønsker ren og samtidig smakfull mat.

Det egner seg også for allergikere og/ eller personer som vil holde seg unna visse matvarer. Det er fordi du kan sette sammen ingrediensene selv.

Har du tilgang på mye frukt, grønnsaker, kjøtt eller fisk kan du bruke tørking i en dehydrator som konserveringsmetode. Når vannet fjernes, er holdbarheten på maten veldig lang. Er maten helt tørr kan den holde i minst 1/2 år-1 år, avhengig av hvor mye fett den inneholder.

Tips til hva som kan lages i en Excalibur dehydrator

Dette er hva vi lager i en dehydrator:

 • Tørking av frukt og fruktruller
 • Lage grønnsakchips
 • Knekkebrød og wraps basert på grønnsaker, nøtter og frø.
 • Kakebunner og kaker
 • Dyrke egen yoghurt (egen innstilling)
 • Urter, grønne planter og blomster kan tørkes
 • Kjøtt- og fiskebiter kan tørkes og bli god proteinsnacks (jerkey)
 • Frokost müsli, sunne kjeks og "nøttebars" kan lages. 

Klikk her for å se alle våre oppskrifter på dehydrert mat: Oppskrifter på mat laget i dehydrator.

Video

Det er ennå ingen omtaler for dette produktet.

Logg inn for å skrive en omtale. Logg inn