Digital Excalibur dehydrator 10 brett Børstet Stål EXC10ELF

Kr. 15200,-
Kr. 11999,-
Du sparer:
Kr. 3201,-
Prod.nr.: 40026
Excalibur 10 bretts dehydrator toppmodell i helstål innvendig og utvendig, Digital styring og kjempestor kapasitet. CE godkjent modell. 99 timer tørking.

Om Digital Excalibur dehydrator 10 bretts børstet stål EXC10ELF

Denne Excalibur 10 brett modellen er toppmodell av alle Excalibur modellene til privatbruk. Maskinen er laget i stål innvendig og utvendig.

Kjempelang timer på 99 timer med en justerbar termostat fra 35-74 grader Celsius.  Digital kontroll og digitalt panel i fronten på maskinen. Frontglass er gjennomskinnelig så du kan følge med på maten inni maskinen.

Motoren er stille til tross for at den er på 600 W.  Du kan forhåndsinnstille 2 temperaturer på denne modellen. Høyere temperatur i startfasen når maskinen er full av mat og senere skru over på en lavere temperatur. Dette gjør maskinen for deg.

Utagbart brett i bunnen 'drip tray'. Gratis bok: Preserve it naturally følger med.

Ypperlig for restauranter eller for deg som er opptatt av stålmodell. 

Maskinens str. er : B:440 cm. *D:52 cm. * H: 430 cm.

10 stk stålbrett str. : 38cm. x 38 cm.

Excalibur Food Dehydrator sammenliknet med andre dehydratorer på markedet:

 1. Excalibur er den ledende dehydratormaskinen på markedet. Excalibur har vært på markedet i 20 år. Det er et produkt du kan stole på. 
 2. Det unike med denne maskinen er konstruksjonen som gjør at den tørker både horisontalt og vertikalt samtidig. Kald luft varmes opp bakerst i ovnen hvor det er en vifte. Luften presses horisontalt og vertikalt over brettene med mat. Den varme luften tørker maten og fjerner vannet, som presses ut foran på maskinen. Fordelen med horisontal og vertikal tørking er at maten blir jevnt og fort tørr. Mange andre dehydratormaskiner tørker bare i en retning, horisontalt eller vertikalt.
 3. Konstruksjon sikrer stabilitet i temperaturen under hele tørketiden. Dette er viktig for at maten skal bli jevnt tørr og hurtigst mulig ferdig. På den måten unngår man at temperaturen blir for lav, at maten forringes og at det blir grobunn for bakterier.
 4. Frontdøren på denne modellen er gjennomskinnelig. Det er laget for at modellen skal være lekker i utseende og vi skal kunne se inn. 
 5. Testresultater har vist at ExcalIbur maskinene er en av de som tørker raskest og mest kostnadseffektivt blant dehydratorer på markedet.
 6. Maskinen er lett å vaske og bruke. Hyllene kan tas ut og inn og kan vaskes i oppvaskmaskin. Skal store ting tørkes inne i dehydratoren, kan man lett fjerne hyller.

Hva betyr det at Excalibur dehydratoren er en digital modell?

 • Maskinen er digital, det betyr at temperaturen inne i dehydratoren er fast hele tiden
 • Dette er perfekt når du f. eks vil tørke helt sikkert på en temperatur eks. ved yoghurtdyrking, tørke gjær ol.
Garantier og service i Norge for Excalibur dehydratorer

Vi er eksklusiv distributør av Excaliburs produkter i Norge. Vi tilbyr full service og garanti på maskiner kjøpt hos oss.

Vi tilbyr alle garantier og service i Norge. I tillegg holder vi gratis kurs, nyttige tips og gratis oppskiftshefte fås ved kjøp av en dehydrator hos oss

Tekniske spesifikasjoner Excalibur 10 bretts digitalmodell EXC10ELF

 • Farge: Børstet Stål
 • Materialer: Stål innvendig og utvendig
 • Vekt: 30 kg
 • Motorkraft:  16,5 cm vifte , 600 W
 • Størrelse maskin: B:440 cm *D:52 cm * H: 430 cm.
 • Str på stålbrettene: 38 x 38 cm
 • Timer: 99 timers timer
 • 2 trinnstørking mulig: Du kan stille inn 2 ulike temperatur intervaller.
 • Temperaturintervall: 35-74 grader Celsius
 • Glassdør: Gjennomskinnlig glassdør i front
 • Produksjonsland: USA, med amerikasnke deler
 • Gratis brosjyre: Preserve it naturally

Hvis du skal tørke noe flytende må du ha Paraflex belegg på ristene. De kjøpes separat og vaskes om igjen.

Om å tørke mat i  Excalibur dehydrator:

Å dehydrere mat vil si å tørke mat. I gamle dager tørket man mat for å øke holdbarheten ved å henge på snorer, legge mat til tørk på radiatoren eller utover kjøkkenbordet. I dag kan det gjøres i en dehydratorovn.

I en slik ovn tørkes maten sakte, over lang tid, ved stabil temperatur. Det tar normalt sett fra 6-24 timer, avhengig av hva du skal tørke. Ved slik langsiktig tørking ved lav temperatur, bevares næringsstoffene og enzymene i maten bedre, enn ved koking og steking. Man får ekstra næringsrik og smakfull mat sammenliknet med mat som blir kokt eller stekt.

Ved å lage mat på denne måten, er det lett å lage mat fri for raffinert sukker, ekstra salt og tilsetningsstoffer. Dehydrert mat er super mat for personer som ønsker ren og samtidig smakfull mat.

Det egner seg også for allergikere og/ eller personer som vil holde seg unna visse matvarer. Det er fordi du kan sette sammen ingrediensene selv.

Har du tilgang på mye frukt, grønnsaker, kjøtt eller fisk kan du bruke tørking i en dehydrator som konserveringsmetode. Når vannet fjernes, er holdbarheten på maten veldig lang. Er maten helt tørr kan den holde i minst 1/2 år-1 år, avhengig av hvor mye fett den inneholder.

Tips til hva som kan lages i en Excalibur dehydrator

Dette er hva vi lager i en dehydrator:

 • Tørking av frukt og fruktruller
 • Lage grønnsakchips
 • Knekkebrød og wraps basert på grønnsaker, nøtter og frø.
 • Kakebunner og kaker
 • Dyrke egen yoghurt (egen innstilling)
 • Urter, grønne planter og blomster kan tørkes
 • Kjøtt- og fiskebiter kan tørkes og bli god proteinsnacks (jerkey)
 • Frokost müsli, sunne kjeks og "nøttebars" kan lages. 

Klikk her for å se alle våre oppskrifter på dehydrert mat: Oppskrifter på mat laget i dehydrator.

Video