Analog Excalibur Dehydrator 5 brett 4526T220FB

Kr. 3599,-
Kr. 2999,-
Du sparer:
Kr. 600,-
Prod.nr.: 40000
Excalibur er den ledende dehydratormaskinen på markedet. Mellomstor dehydrator med 5 hyller og timer. En av våre mest solgte modeller. Veldig enkel å bruke

Dehydrator Excalibur 5 bretts med timer 4526T220V:

Denne dehydratoren er den Excalibur dehydrator modellen med 5 brett.. 

Størrelsen er perfekt for deg som vil ha en mellomstor dehydrator. Excalibur 9-brettsmodellen, og 5-brettsmodellen er like brede og dype i størrelsen. Det skiller 10 cm i høyden mellom modellene.

Dehydratoren har timer, dvs at den slår seg av selv.  Det er 5 hyller inne i maskinen som alle har et nettingbrett. Størrelsen på brettene er: 38 cm. x  38 cm.

Excalibur Food Dehydrator sammenliknet med andre dehydratorer på markedet:

 1. Excalibur er den ledende dehydratormaskinen på markedet. Excalibur har vært på markedet i 20 år. 
 2. Det unike med denne maskinen er konstruksjonen som gjør at den tørker både horisontalt og vertikalt samtidig. Kald luft varmes opp bakerst i ovnen hvor det er en vifte. Luften presses horisontalt og vertikalt over brettene med mat. Den varme luften tørker maten og fjerner vannet, som presses ut foran på maskinen. Fordelen med horisontal og vertikal tørking er at maten blir jevnt og fort tørr. Mange andre dehydratormaskiner tørker bare i en retning, horisontalt, eller vertikalt.
 3. Konstruksjon sikrer stabilitet i temperaturen under hele tørketiden. Dette er viktig for at maten skal bli jevnt tørr og hurtigst mulig ferdig. På den måten unngår man at temperaturen blir for lav, at maten forringes og at det blir grobunn for bakterier.
 4. Frontdøren på maskinen er mørk og lystett: Fordelen ved dette er at maten ikke blir eksponert for lys under tørking. Noe man ønsker å unngå under tørking og lagring av dehydrert mat. Det er best å tørke mat i mørket.
 5. Testresultater har vist at ExcalIbur maskinene er en av de som tørker raskest og mest kostnadseffektivt blant dehydratorer på markedet.
 6. Maskinen er lett å vaske og bruke. Hyllene kan tas ut og inn og kan vaskes i oppvaskmaskin. Skal store ting tørkes inne i dehydratoren, kan man lett fjerne hyller.

Hva betyr det at Excalibur dehydratoren er en analog modell?

 • Maskinen er ikke digital, det betyr at temperaturen inne i dehydratoren vil variere i motsetning hva som skjer i en digital innstilt tørkeovn. 
 • Slik fungerer termostaten: I starten av tørkingen vil temperaturen inne i dehydratoren ikke være den samme som i maten. Maten vil ha en mye lavere temperatur enn luften på innsiden av dehydratoren. Excalibur dehydratorens termostat er konstruert slik at den varmer opp maten til fuktigheten i maten begynner å stige og samles. På dette punkt slår termostaten seg av, og viften bak i maskinen starter å blåse luft slik at maten kjøles ned, og fuktigheten transporteres ut gjennom sidene og frontlokket på dehydratoren. Denne prosessen skjer om igjen og om igjen. 
 • På den måten ungår man det som kalles 'case hardening'. Det betyr at maten er hard og tørr utenpå, men fortsatt for fuktig inni. Det er ikke alltid så lett å kjenne. Bakteriene trives når noe ikke er ordentlig tørt. Excalibur maskinene hindrer 'case hardening' ved sin unike konstruksjon fordi den har termostat. 
Garantier og service i Norge for Excalibur dehydratorer

Vi er eksklusiv distributør av Excaliburs produkter i Norge. Vi tilbyr full service og garanti på maskiner kjøpt hos oss.

Vi tilbyr alle garantier og service i Norge. I tillegg holder vi gratis kurs, nyttige tips og gratis oppskiftshefte fås ved kjøp av en dehydrator hos oss

 • Modell: 5 bretts modell, dvs med 5 like hyller å tørke mat på. 
 • Str på brettene: 38 cm x 38cm
 • Farge: Svart
 • Temperatur skala: fra 40- 73 grader Celsius
 • Produsert : i Usa ,med amerikanske deler.
 • Vekt: 7,73 kg
 • Motorkraft: 400 W
 • Størrelse: B: 483 x D:432 x  H:212 mm
 • Timer: 26 timers timer, slår seg av selv.

Skal du tørke noe flytende må du ha et Paraflexx belegg på ristene. De kjøpes separat. De brukes om igjen og om igjen.

Om å tørke mat i  Excalibur dehydrator:

Å dehydrere mat vil si å tørke mat. I gamle dager tørket man mat for å øke holdbarheten ved å henge på snorer, legge mat til tørk på radiatoren eller utover kjøkkenbordet. I dag kan det gjøres i en dehydratorovn.

I en slik ovn tørkes maten sakte, over lang tid, ved stabil temperatur. Det tar normalt sett fra 6-24 timer, avhengig av hva du skal tørke. Ved slik langsiktig tørking ved lav temperatur, bevares næringsstoffene og enzymene i maten bedre, enn ved koking og steking. Man får ekstra næringsrik og smakfull mat sammenliknet med mat som blir kokt eller stekt.

Ved å lage mat på denne måten, er det lett å lage mat fri for raffinert sukker, ekstra salt og tilsetningsstoffer. Dehydrert mat er super mat for personer som ønsker ren og samtidig smakfull mat.

Det egner seg også for allergikere og/ eller personer som vil holde seg unna visse matvarer. Det er fordi du kan sette sammen ingrediensene selv.

Har du tilgang på mye frukt, grønnsaker, kjøtt eller fisk kan du bruke tørking i en dehydrator som konserveringsmetode. Når vannet fjernes, er holdbarheten på maten veldig lang. Er maten helt tørr kan den holde i minst 1/2 år-1 år, avhengig av hvor mye fett den inneholder.

Tips til hva som kan lages i en Excalibur dehydrator

Dette er hva vi lager i en dehydrator:

 • Tørking av frukt og fruktruller
 • Lage grønnsakchips
 • Knekkebrød og wraps basert på grønnsaker, nøtter og frø.
 • Kakebunner og kaker
 • Dyrke egen yoghurt (egen innstilling)
 • Urter, grønne planter og blomster kan tørkes
 • Kjøtt- og fiskebiter kan tørkes og bli god proteinsnacks (jerkey)
 • Frokost müsli, sunne kjeks og "nøttebars" kan lages. 

Klikk her for å se alle våre oppskrifter på dehydrert mat: Oppskrifter på mat laget i dehydrator.

Video