Chia spirefrø 11g

Produktnummer:  81321
Chiafrø kan spires. Disse økologiske, nøye utvalgte frøene spires på skål og bløtlegges i 5-10 minutter. Det blir som en chia 'karse'.
Kr. 20,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om GEO Chiafrø til spiring:

Chia frø kan også spires. Den resirkulerbare posen med chia inneholder et selektert utvalg av de beste spirende frøene, slik at spiring kan skje. Chia er veldig rik på Omega-3-fettsyrer og er til og med overlegen i forhold til linfrø i form av antioksidanter, mineraler og vitaminer. Skuddene har en utmerket, frisk smak. Chia er et gelerende frø og bør derfor bløtlegges i vann i bare 5 minutter. Chiagelen som lages , smøres utover en skål eller spireskål. Om nødvendig kan baksiden av en teskje brukes til å spre frøene i et tynt lag. Inntil spiringen begynner, trenger frøene bare å sprøytes med vann innimellom for å holde dem fuktige. Dette kan da økes når skuddene begynner å utvikle seg. Spireskål er perfekt for spiring av Chia.

Om Spireskålen

Denne spireskålen er laget for å lettere kunne spire frø som gelerer når de kommer i vann. Dette gjelder; karse, chia, linfrø, ruccula og sennepsfrø. Disse frøene tåler veldig lite vann. Får de for mye vann råtner/ drukner de seg selv. Dette unngår du ved å bruke en slik spireskål. Det er super enkelt og vi i Sana Bona selger skålen i 3 størrelser og i 2 farger.

Skålen er keramikkskål med en tilhørende rist i rustfritt stål. Karamikken er helt giftfri og er produsert i Tyskland. Alle deler kan vaskes i oppvaskmaskin. Skålen kan også brukes til å spire andre frø som alfalfa, reddikk og brokkoli, man da er bløtleggingstiden minimum 8 timer.

Spireinstruks.

Bløtlegg 1 ts frø og la de ligge i vann i 5-10 minutter. Bruk så en kniv til å bre alle frøene utover stålristen som følger med keramikkskålen. Unngå at frøene ligger oppå hverandre. Dekk hele skålen med en asjett, så frøene unngår lys og ikke tørker ut. Dusj frøene 2 ganger om dagen med en liten sprayflaske med rent vann. Etter 2 dager med tildekking, kan du fjerne asjetten og la spireskålen stå i lyset. Når frøene har slått rot ned i silen, kan du skylle risten godt under rennende vann 2 ganger om dagen. Pass på at alt vannet renner av risten. Høst de herlige spirene etter 6-8 dager !

Rengjøring

Når du har spiret ferdig og spirene er fjernet, bløtlegg risten i vann i noen få minutter, skrap av resten av frøen og vask skål og rist i vaskemaskinen.

Karse er en av de få spirene som ikke skal bløtlegges i flere timer. De skal bare skylles litt og legges rett til spiring. Karse vil bli litt geleaktig når det tilføres fuktighet, derfor passer det best i en spirekasse og ikke så godt i spireglass. Spirefrøene vil øke litt  i volum, så ikke legg inn for mye. Spirefrøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. Skyll 1-2 ganger om dagen enten ved å la vann renne gjennom spirekassen eller bare skyll frøene på bomullen. Det tar ca. 5 dager å få karsespirer. Når spirene er ferdige, oppbevares de i kjøleskap. Holdbarheten er 1 uke i kjøleskap.