x 

Adzukibønner økologisk 400 g

Produktnummer:  81284
Adzukibønner har et høyt fiberinnhold og er rike på en rekke mineraler. Rød flott farge. Rik på kalsium, jern og niacin. Protein innhold ca. 25%.
Kr. 62,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 77,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 15,-
Pris / kg:

Om GEO økologiske adzuki bønner til spiring:

Adzuki bønnespirer er kjent for å ha et høyt fiberinnhold og de er ganske næringsrike. De inneholder mineralene kalsium, kalium, magnesium, jern, sink og selen.

Slike spirede bønner er også veldig godt, særlig i salater og supper! De spirer også veldig raskt.

Adzukibønner trives best i hampspirebag, spirekasse eller i spireglass.

Hvordan spire azukibønner i spireglass og spirekasse?

  • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over. 
  • En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø.
  • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
  • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
  • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. 
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  • For adzuki bønner spiretiden ca. 2-3 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
  • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.

Hvordan spire i hampspirebag?

Alle grove frø som mungbønner, kikerter, linser, grønne erter og adzuki er fine å spire i en hampspirebag. Hampspirebag er et naturmateriale og kjekk å ha med på tur.

  • Start med å sterilisere hampspirebagen i 5 minutter i kokende vann. Avkjøl den.
  • Alle frø som skal spires må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde bønner i vann i i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over. 
  • Hell de bløtlagte bønnene opp i hampspireposen. Skyll i friskt vann og heng så hampspirebagen opp på en på en knagg, og la vannet renne av.
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Dypp hampspirebagen ned i vann. La vannet renne ut. Heng bagen opp.
  • Dette gjør du i 2-3 dager til du ser adzukibønnene sprekke litt opp og spire. Da er de klare til å spises.
  • Når du er spiret ferdig rens hampsirebagen for rester av frø.

Hvis hampspirebagen blir sur, steriliser den igjen i kokende vann. Gjør dette gjerne jevnlig.

Ta med deg hampsirebagen på tur: Dip & Hang:

Hampspirebag er kjekt å ha på backpacker tur.' Du følger prinsippet: Dip and hang' Bløtlegger frø, skyller og fester spirebagen bak på sekken , eller du kan gjøre det samme på et hotellrom: 'Dip & Hang' bagen hvor du er.

Økologiske adzuki bønner er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene: A,B,C og E

Mineralene: Kalsium, Kalium, Magnesium, Jern, Sink og Selen.

Protein innhold: ca 25 %

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no