x 

Hvitløkspirer økologisk 150 g

Produktnummer:  81299
Hvitløkspirer er både næringsrikt og godt. Disse frøene tar litt lengre tid å spire, men de er verdt å vente på. Smaker og lukter godt hvitløk.
Kr. 199,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om GEO hvitløkfrø til spiring:

Tenk at en hvitløksspire tilsvarer en helt hvitløk! Det er spirer med mye kraft i. Tar du en liten neve hvitløkspirer får du i deg mye immunstyrkende mat. 

Hvitløk hører til Liliaceae familien. Den tar ca 7-10 dager å spire. Ikke gi opp når du spirer disse frøene, det skjer først noe på dag 5. Da våkner frøene til liv.

Spirene er kjent for sin kolesterolsenkende effekt og kan virke styrkende på immunforsvaret.

Hvitløkspirer trives best i spirekasse eller i spireglass. Her forklarer vi deg hvordan du skal spire.

Hvordan spire hvitløkspirer i spireglass og spirekasse?

  • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over. 
  • En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø. Hvitløk utvikler seg til en lang tynn spire.
  • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
  • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
  • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. 
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  • Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
  • For hvitløk er spiretiden ca. 7-10 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
  • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.  

Økologiske hvitløkspirer er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene: A, B, C, E 

Mineralene: Kalsium, Fosfor, Jern, Magnesium og Svovel

Protein innhold:ca.30 %

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no