Lille spirepakken IV

Produktnummer:  81184
3 Spireglass i stativ og tre forskjellige spirefrø, Mungbønner, alfalfa og linser som er lette å spire. Gratis spireguide følger med. Super gaveide!
Hvis vi er utsolgt for en av spirene, putter vi inn et annet tilsvarende frø i spirepakken.
Kr. 499,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 555,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 56,-
Pris / kg:

Om spire settet:

Her får du et lekkert spiresett med 3 Spireglass i stativ. Du kan spire 3 slag samtidig. Glassene, keramikkskålen og metalllokkene kan vaskes i oppvaskmaskin. Kjempesolid kvalitet, som holder.  Vi har lagt med en frøpakke med 3 poser frø,  så du har en startpakke til å begynne med. Vi har valgt ut spirer som er enkle å spire og som er dekorative i salat. Med gavepakken følger det en gratis spireguide fra Sana Bona. Har står alt du trenger å vite om spiring. 

Om spirene:

1. Linser er lett å spire og de passer godt i salater og i supper. Spirene blir sprø og gode. Bland gjerne med spiret adzuki og erter til en bønnespiremiks.

 2. Kløverfrø er kjent for sitt høye proteininnhold (30 %). Spirene er rike på vitamin A og C, samt kalsium, magnesium, kalium, jern og sink.

3. Mungbønner er en av de enkleste bønnene å spire, med godt resultat. De er så spirevillige at de vokser ofte ut av spirekassen. Mungbønner har et høyt proteininnhold (20%).

Hvis vi er utsolgt for en av spirene, putter vi inn et annet tilsvarende frø i spirepakken.

Spireinstruksjoner:

Bløtlegg de frøene du vil spire natten over i glasset. Ta f. eks 3-4 ss frø i bunnen av glasset og hell på masse vann. Om morgenen skylles frøene godt gjennom gitteret. Skyll igjennom frøene , hver morgen og kveld. Vannet skal stå å renne ned i glasset så det fosser over. Husk å ha på lokket. Setts pireglasset i stativet etter skylling. Overflødig vann viil da renne ut. Tøm gjerne underskålen for vann. Det er veldig lett å få til spiring i et slikt glass og det er dekorativt å ha på benken.

Spirene kommer etter 3-6 dager, alt ettersom hvilken sort frø og temperatur som er i rommet. Ikke sett spireglasset i direkte lys eller veldig varmt. Det liker ikke spirene. La den gjerne stå litt skyggefult.  De ferdige spirene oppbevares i kjøleskap, da vil spiringen slutte. Spirene kan godt oppbevares i spireglasset eventuelt i en boks i kjøleskapet.

Spirer er levende mat, fulle av næringsstoffer. Skylle dem gjerne en gang i blant når de ligger i kjøleskapet. Ihverfall før du skal spise de. Du kan gjerne ta litt og litt ut av glasset.