Lille spirepakken III

Produktnummer:  81200
2 Spireglass 1000ml i stativ og tre forskjellige spirefrø; - Mungbønner, Linser og Alfalfa som er lette å spire. Gratis spireguide følger med. Super gaveidè!
Hvis vi er utsolgt for en av spirene, putter vi inn et annet tilsvarende frø i spirepakken.
Kr. 489,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 539,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 50,-
Pris / kg:

Om spire settet:

Her får du et lekkert spiresett med 2 Spireglass i stativ. Du kan spire 2 slag samtidig. Glassene, keramikkskålen og metalllokkene kan vaskes i oppvaskmaskin. Kjempesolid kvalitet, som holder.  Vi har lagt med en frøpakke med 3 poser frø, så du har en startpakke til å begynne med. Vi har valgt ut spirer som er enkle å spire og som er dekorative i salat. Med gavepakken følger det en gratis spireguide fra Sana Bona. Her står alt du trenger å vite om spiring. Alle ståldelene er rustfritt stål ( ingen aluminiumsdeler).

Om spirene:

1. Linser er lett å spire og de passer godt i salater og i supper. Spirene blir sprø og gode. Bland gjerne med spiret adzuki og erter til en bønnespiremiks.

2. Alfalfa er en av de letteste spirene å spire. Den er veldig populær fordi den passer godt i slater, til smørbrød osv. Proteininnholdet er høyt (40%). Alfalfa er en god kilde til vitamin B, vitamin A, C, D, E, og K, samt sink, selen, jern og magnesium.

3. Mungbønner er en av de enkleste bønnene å spire, med godt resultat. De er så spirevillige at de vokser ofte ut av spirekassen. Mungbønner har et høyt proteininnhold (20%).

Hvis vi er utsolgt for en av spirene, putter vi inn et annet tilsvarende frø i spirepakken.

Spireinstruksjoner:

Bløtlegg de frøene du vil spire natten over i glasset. Ta f. eks 3-4 ss frø i bunnen av glasset og hell på masse vann. Om morgenen skylles frøene godt gjennom gitteret. Skyll igjennom frøene , hver morgen og kveld. Vannet skal stå å renne ned i glasset så det fosser over. Husk å ha på lokket. Setts pireglasset i stativet etter skylling. Overflødig vann viil da renne ut. Tøm gjerne underskålen for vann. Det er veldig lett å få til spiring i et slikt glass og det er dekorativt å ha på benken.

Spirene kommer etter 3-6 dager, alt ettersom hvilken sort frø og temperatur som er i rommet. Ikke sett spireglasset i direkte lys eller veldig varmt. Det liker ikke spirene. La den gjerne stå litt skyggefult.  De ferdige spirene oppbevares i kjøleskap, da vil spiringen slutte. Spirene kan godt oppbevares i spireglasset eventuelt i en boks i kjøleskapet.

Spirer er levende mat, fulle av næringsstoffer. Skylle dem gjerne en gang i blant når de ligger i kjøleskapet. Ihverfall før du skal spise de. Du kan gjerne ta litt og litt ut av glasset.