x 

Brokkolifrø spirefrø økologisk 13 g

Produktnummer:  81018
Brokkolispirer er en stor immunstyrker. 1 g brokkolispirer tilsvarer ca. 50 g fersk brokkoli i næringsverdi. Kjent for å være den alle sunneste spiren.
Kr. 22,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om GEO økologiske brokkolispirer:

Brokkolispirer er noe alle vil spire. Det er en av de sunneste spirene, men det kan være litt vanskelig å spire de. 

Brokkolispirer trives best i spirekasse eller i spireglass, men du kan også dyrke brokkolispirer på jord.

Les om forskning på brokkolispirer og kreft Mat som gjør kål på kreft

Eller sjekk ut Dr. Rhonda Patric foredrag om bla annet brokkolispirer Sulforaphane and Its Effects on Cancer, Mortality, Aging, Brain and Behavior, Heart Disease & More

Brokkolispirer liker ikke å ha det for varmt når du skal spire. Du må skylle med kaldt vann, gjerne 3 ganger om dagen. På dag 3 kommer de lodne røttene frem. Bare fortsett å skylle/ dyrke i kassen. Det er ikke mugg, men røtter. Det vil forsvinne. Les alle spiretriksene nedenfor:

Hvordan spire brokkolispirer i spireglass og spirekasse?

  • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over. 
  • En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø. 
  • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
  • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
  • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. 
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  • Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
  • For brokkoli spiretiden ca. 4-6 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
  • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.

Hvordan spire brokkolispirer på jord? 

  1. Skal du dyrke brokkoli som microgreens, på jord, skal du ikke bløtlegge eller skylle frøene. Du skal bare vanne jorden godt, bruke en veldig fuktig spirematte eller en godt bløtlagt kokosjord( kokosnøttskall). Klipp bare til spirematten til den boksen du skal spire i.
  2. Dryss frøene over det våte teppe av jord/matte eller kokosjord. for 13x13 cm kasse: ca. 2 ts.brokkoli frø avhengig av hvor stort brett du spirer på.
  3. Frøene vil trekke fukt fra underlaget. Dekk til frøene, slik at de er i mørket
  4. Ta av lokket. Du gjør det når du ser det kommer små spirer opp. Det er ca. etter 2 dager.
  5. Du skal vanne forsiktig, gjerne med en dusj flaske hver dag. Det er viktig at det ikke blir klissvått. Bruker du kokosjord, så holder den veldig bra på fukten og du trenger neste ikke vanne, men følg med.
  6. Spiretiden er ca. 5 dager før du kan klippe av de næringsrike sprø, milde brokkolispirene.

Nyttige tips når du spirer brokkoli spirefrø

  • Når du spire på fuktig jord, vanner du bare når det ikke er fuktig. Du må se an. Det må ikke bli tørt, men heller ikke for vått.
  • Brokkolispirer får veldig lodne røtter. Mange tror det er mugg, men det er det ikke, bare la spiringen fortsette. Røttene vil gå ned i jorden etterhvert, eller de vil forsvinne etterhvert i spireglasset. Dette skjer som oftest på DAG 3 

Økologiske brokkoli spirer er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene: A,B,C,E og K

Mineralene: Kalsium, Jern, Magnesium, Kalium, Fosfor og Sink

Protein innhold: ca. 34 %

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no