x 

Kikerter til spiring økologisk 90g

Produktnummer:  81012
Spirede kikerter er rike på jern og kalsium. Smaken er nøtteaktig og mye sprøere enn kikerter som er kokt. Høyt proteininnhold, supert i salater, i supper ol.
Kr. 20,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om GEO økologiske kikerter til spiring:

Kikertspirer er veldig rike på mineralene jern og kalsium. Smaken er nøtteaktig og mye sprøere enn kikerter som er kokt.

Kikertspirer har et proteininnhold på 20%. Det beste er spire kikertene kun i 2-3 dager. Det er viktig at de ikke spires i for varmt rom, for da kan de kan bli sure.

Kikerter trives best i hampspirebag, spirekasse eller i spireglass.

Her forklarer vi deg hvordan du skal spire.

Hvordan spire kikerter i spireglass og spirekasse?

  • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over. 
  • En passelig mengde frø er ca. 2-3 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø.
  • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
  • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
  • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. 
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  • For kikerter er spiretiden ca. 2-3 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
  • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.

Hvordan spire i hampspirebag?

Alle grove frø som mungbønner, kikerter, linser, grønne erter og adzuki er fine å spire i en hampspirebag. Hampspirebag er et naturmateriale og kjekk å ha med på tur.

  • Start med å sterilisere hampspirebagen i 5 minutter i kokende vann. Avkjøl den.
  • Alle frø som skal spires må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde kikerter i vann i i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over. 
  • Hell de bløtlagte kikertene opp i hampspireposen. Skyll i friskt vann og heng så hampspirebagen opp på en knagg, og la vannet renne av.
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Dypp hampspirebagen ned i vann. La vannet renne ut. Heng bagen opp.
  • Dette gjør du i 2-3 dager til du ser kikertene få en liten hale. Da er de klare til å spises.
  • Når du er spiret ferdig rens hampsirebagen for rester av frø.

Hvis hampspirebagen blir sur, steriliser den igjen i kokende vann. Gjør dette gjerne jevnlig.

Ta med deg hampspirebagen på tur: Dip & Hang:

Hampspirebag er kjekt å ha på backpacker tur.' Du følger prinsippet: Dip and hang' Bløtlegger frø, skyller og fester spirebagen bak på sekken, eller du kan gjøre det samme på et hotellrom: 'Dip & Hang' bagen hvor du er.

Økologiske kikerter er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene: Vitamin A og C

Mineralene: Kalsium og Jern

Protein innhold: 20 %

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no