x 

Grønne Ertespirer 90g

Produktnummer:  81009
Spirede grønne erter er utrolig godt. De har masse energi og har en god søtlig smak som er lett å like. Passer utrolig godt i salat. De er sprø og inneholder mye protein. Kan spires som microgreens.
Kr. 20,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Grønne erter inneholder alle de essensielle aminosyrene og er kjent for å ha et høyt protein innhold (20-25%). Spirene er kjent for å ha et høyt innhold av vitamin A, B, C, D og E samt kalsium, jern, magnesium, fosfor og kalium.

Grønne erter trives i hampspirebag, spirekasse eller i spireglass.

Hvis du vil spire disse som microgreens, bløtlegger du disse som vanlig men legger frøene på jord i en liten kasse du kjøper på et gartneri .( fin hvis det er hull i bunnen så overskudsvann, renner av) Tips, du kan også bruke et litt dypt brett med kant f. eks fra kantiner, men da må du helle av overskudds vann. Dekk til med jord , vann spirene og legg noe over brettet. Det kan være et annet kjøkkenbrett eller en avis eller noe som gjør at frøene har det mørkt. La planten få slå rot og vann hver dag. Etter 3-4 dager tar du av  tildekkingen. Spirene vil strekke seg mot lyset og denne fantastiske stengler . Ertespiren vokser opp og kan vokse på din benk i 1-2 uker bare du vanner.

Bløtlegg en passelig mengde erter natten over. Dagen etter skylles ertene og fordeles jevnt i spirekassen eller legges i en spirepose. Ertene vil øke 4 ganger i volum, så ikke legg inn for mange erter. Ertene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. Skyll 2-3 ganger om dagen enten ved å la vann renne gjennom spirekassen eller la vanne renne gjennom hele spireposen godt helt til spirene er ferdig. Det tar ca. 3 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap. Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap. Grønne ertespirer kan dampes litt før de spises, så de blir litt mykere.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no