Solsikkespirer 80g

81006-solsikke-i-pose-800
solsikke microgreens
solsikkemicrogreens
Produktnummer:  81006
Solsikkespirer har en veldig god smak og de er svært næringsrike og er en naturlig kilde til D-vitamin. Spirene er perfekt i salat. De vil helst gro på jord som microgreens.
Kr. 20,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om GEO solsikkefrø:
Solsikkefrøspirer har en naturlig søtlig og god smak. De er rike på følgende vitaminer og mineraler: A, B, C, D og E samt mineralene kalsium, jern, fosfor, magnesium, og selen. Solsikkespirer er av de spirene som inneholder omtrent alt. De er svært næringsrike. De er saftige og svært egnet til juicing.

Solsikkespirer trives best i på jord men kan også spires i spireglass. I spireglass vokser de bare mer som en krum spire. På jord vokser de som en slagt liten åker av solsikker. Her er tisp på hvordan du kan spire solsikke på jord som microgreens/ microgrønt: 

Hvis du vil spire disse som microgreens, bløtlegger du disse frøene som vanlig en natt men legger frøene på jord i en liten kasse du kjøper på et gartneri .( fin hvis det er hull i bunnen så overskudsvann, renner av) Tips, du kan også bruke et litt dypt brett med kant f. eks fra kantiner, men da må du helle av overskudds vann. Dekk til med jord , vann spirene og legg noe over brettet. Det kan være et annet kjøkkenbrett eller en avis eller noe som gjør at frøene har det mørkt. Solsikkefrø liker press, så legg gjerne noe tungt oppå tildekikingen  f. eks noen bøker. La planten få slå rot og vann hver dag. Etter 3-4 dager tar du av  tildekkingen. Spirene vil strekke seg mot lyset og denne fantastiske stengler . Solsikkespiren vokser opp og kan vokse på din benk i 1-2 uker bare du vanner.

Bløtlegg en passelig mengde frø natten over. Dagen etter skylles frøene og fordeles jevnt i spireglasset eller legges på jord. Spirer du på jord så legg et tynt jordlag over frøene og legg på svart plast (f. eks en plastsekk), og legg press oppå, f. eks bøker fordelt utover. Solsikkefrøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. Skyll 2-3 ganger om dagen enten ved å la vann renne gjennom spireglasset eller ved å vanne kassen hver dag. Det tar ca. 4-6 dager i spireglass. Sår du på jord så ta av bøkene etterhvert når solsikke spirene presser seg oppopver. Ta også av plasten. La solsikke spirene få vokse og strekke seg til 5-6 cm lange spirer. Frøet vil dette av etterhvert. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap. Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.