Mungbønner økologisk 90 g til spiring

kr 22,00

Mungbønner er en av de enkleste bønnene å spire. De er så spirevillige at de vokser ofte ut av spirekassen. Mungbønner har et høyt proteininnhold (20%).

På lager

EAN: 8003419011331 Produktnr: 81000 Kategori: Brand:

Om mungbønner økologisk til spiring:

Å spire mungbønner er lett, og det er kjempegodt. De kan spises allerede fra dag 2 og utover. Mungbønner er en mild spirebønne. Ikke la den få vokse for langt og få store blader. Da blir den ikke like frisk i smaken. Stopp gjerne spiring på dag 5.

Mungbønner inneholder alle de essensielle aminosyrene og er kjent for å ha et høyt protein innhold (20%). Spirene har et høyt innhold av vitamin A, B, C og E samt kalsium, jern, sink, kobber, natrium, magnesium, fosfor og kalium. Produktet er av merket GEO fra Italia.

Mungbønner trives best i hampspirebag, spirekasse eller i spireglass.

Her forklarer vi deg hvordan du skal spire.

Hvordan spire mungbønner i spireglass og spirekasse?

  • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
  • En passelig mengde frø er ca. 2-3 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø.
  • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
  • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
  • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  • For mungbønner er spiretiden ca. 2-3 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
  • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.

Hvordan spire i hampspirebag?

Alle grove frø som mungbønner, kikerter, linser, grønne erter og adzuki er fine å spire i en hampspirebag. Hampspirebag er et naturmateriale og kjekk å ha med på tur.

  • Start med å sterilisere hampspirebagen i 5 minutter i kokende vann. Avkjøl den.
  • Alle frø som skal spires må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde bønner i vann i i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
  • Hell de bløtlagte bønnene opp i hampspireposen. Skyll i friskt vann og heng så hampspirebagen opp på en knagg, og la vannet renne av.
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Dypp hampspirebagen ned i vann. La vannet renne ut. Heng bagen opp.
  • Dette gjør du i 2-3 dager til du ser mungbønnene få en liten hale. Da er de klare til å spises.
  • Når du er spiret ferdig rens hampsirebagen for rester av frø.

Hvis hampspirebagen blir sur, steriliser den igjen i kokende vann. Gjør dette gjerne jevnlig.

Ta med deg hampspirebagen på tur: Dip & Hang:

Hampspirebag er kjekt å ha på backpacker tur.’ Du følger prinsippet: Dip and hang’ Bløtlegger frø, skyller og fester spirebagen bak på sekken, eller du kan gjøre det samme på et hotellrom: ‘Dip & Hang’ bagen hvor du er.

Vekt 90,0000 g
Dimensjoner 0,0000 × 0,0000 × 0,0000 cm
Næringsinnhold

<h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske mungbønnespirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2>
<p><strong><span style=

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Mungbønner økologisk 90 g til spiring”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Økologiske mungbønnespirer er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene: Vitamin A, B, C og E Mineralene: Kalsium, Jern, Sink, Kobber, Natrium, Magnesium, Fosfor og Kalium. Protein innhold: 20 %