Ruccula 30 g

Produktnummer:  81096
Rucculaspirer har en sterk pepperaktig smak. Den er spennede å bruke i salater og til å strø på pålegg og ulike middagsretter.
Kr. 22,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om GEO ruccula:
Ruccula er en petrfekt antioksidant som styrker immunforsvaret. Ruccula passer i salater og brukes som et spennende innslag i ulike matretter pga sin karakteristiske bitre smak.

Ruccula trives best på spireskål eller på en asjett hjemme hos deg. Bløtlegg frøene bare i 15 min, de vil danne en gele. Her er hvordan du kan spire dette frøet på spireskål. Du kan også gjøre dette på en asjett hjemme, men da må du passe på at frøene ikke får for mye vann

Om Spireskålen

Denne spireskålen er laget for å lettere kunne spire frø som gelerer når de kommer i vann. Dette gjelder; karse, chia, linfrø, ruccula og sennepsfrø. Disse frøene tåler veldig lite vann. Får de for mye vann råtner/ drukner de seg selv. Dette unngår du ved å bruke en slik spireskål. Det er super enkelt og vi i Sana Bona selger skålen i 3 størrelser og i 2 farger.

Skålen er keramikkskål med en tilhørende rist i rustfritt stål. Karamikken er helt giftfri og er produsert i Tyskland. Alle deler kan vaskes i oppvaskmaskin. Skålen kan også brukes til å spire andre frø som alfalfa, reddikk og brokkoli, man da er bløtleggingstiden minimum 8 timer.

Spireinstruks.

Bløtlegg 1 ts frø og la de ligge i vann i 15 minutter. Bruk så en kniv til å bre alle frøene utover stålristen som følger med keramikkskålen. Unngå at frøene ligger oppå hverandre. Dekk hele skålen med en asjett, så frøene unngår lys og ikke tørker ut. Dusj frøene 2 ganger om dagen med en liten sprayflaske med rent vann. Etter 2 dager med tildekking, kan du fjerne asjetten og la spireskålen stå i lyset. Når frøene har slått rot ned i silen, kan du skylle risten godt under rennende vann 2 ganger om dagen. Pass på at alt vannet renner av risten. Høst de herlige spirene etter 6-8 dager !

Rengjøring

Når du har spiret ferdig og spirene er fjernet, bløtlegg risten i vann i noen få minutter, skrap av resten av frøen og vask skål og rist i vaskemaskinen.

Ruccula er en av de få spirene som ikke skal bløtlegges i flere timer. De skal bare skylles litt og legges rett til spiring. Ruccula vil bli litt geleaktig når det tilføres fuktighet, derfor passer det best i en spirekasse og ikke så godt i spireglass. Spirefrøene vil øke litt i volum, så ikke legg inn for mye. Spirefrøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. Skyll 1-2 ganger om dagen enten ved å la vann renne gjennom spirekassen eller bare skyll frøene der du spirer. Det tar ca. 4 dager å få rucculaspirer. Når spirene er ferdige, oppbevares de i kjøleskap. Holdbarheten er 1 uke i kjøleskap.