x 

Bokhvete 90 g spirefrø økologisk

Produktnummer:  81084
Prøv å spire økologisk boghvete til salater eller som frokost. Boghvete inneholder 15 % protein og er et glutenfritt frø. Nydelig mild, nøtteaktig smak.
Kr. 20,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om GEO bokhvete til spiring:

Bokhvete spirer raskt og har en mild, nøtteaktig smak.  Det er 2 måter å spire bokhvete påBokhvete frø kan både spires som et lite frø, raskt noen dager slik at grynet får en liten hale, men du kan også dyrke microgreens av bokhvete dvs. så de og får grønne skudd.

Bokhvetefrøene er rike på protein, kalsium, jern og magnesium. Frøet er lett fordøyelig når det spires og proteininnholdet er ca. 15 %. Bokhvete er derfor en super frokostgrøt. Spiret bokhvete er veldig godt i salater.

Du kan starte å spise spiret bokhvete fra dag 1. Etterhvert vil spiren vokse, og smaken endrer seg litt. Sjekk når du liker spiren best.

Det er viktig at frøene bare bløtlegges i 30 min. i kaldt vann før du starter spiringen.

Her forklarer vi deg hvordan du skal spire.

Hvordan spirebokhvete i spireglass og spirekasse?

 • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
 • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye kaldt vann. Bløtleggingstiden er bare 30 min.
 • En passelig mengde frø er bestemmer du ut ifra hvor mye du vil spire.
 • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
 • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
 • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. 
 • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
 • Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
 • For bokhvete er spiretiden ca. 1-3 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
 • Holdbarheten er 1 uke i kjøleskap.

Hvordan spire bokhvete som microgreens?

 1. Bløtlegg bokhvetefrøene i 8-12 timer i kaldt vann. Vann jorden godt, bruk en veldig fuktig spirematte eller en godt bløtlagt kokosjord( kokosnøttskall). Klipp bare til spirematten til den boksen du skal spire i hvis du skal bruke spirematte.
 2. Dryssbokhveten over det våte teppe av jord/matte eller kokosjord.
 3. Frøene vil trekke fukt fra underlaget. Dekk til frøene med et brett, asjett ell.
 4. Du skal vanne forsiktig, gjerne med en dusj flaske. Men du skal vanne først etter at det har begynt å komme opp en spire. Det er viktig at det ikke blir klissvått. Bruker du kokosjord, så holder den veldig bra på fukten og du trenger neste ikke vanne
 5. Ta av lokket, eller det du har dekket til med, når du ser det begynner å komme en liten grønn spire. Sett spirene på et lyst sted.
 6. Spiretiden er 8-12 dager, før du kan klippe av de herlige grønne bokhvete skuddene.

Økologisk bokhvete spirer er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene: A, B, C og E

Mineralene: Kalsium, Jern, Magnesium, Forfor

Protein innhold:ca.15 %

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no