x 

Bukkehornkløverfrø spirefrø økologisk 300 g

Produktnummer:  81081
Bukkehornkløver er en varmende urt som virker nærende og styrkende. Spirene er kraftige og sprø. Lett å få til. Smaken er spicy karri aktig. Fint å variere med.
Kr. 69,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 94,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 25,-
Pris / kg:

Om GEO bukkehornkløverfrø økologisk til spiring:

Dette er en spennende spire, fordi den har en karakteristisk, litt krydret smak. Derfor blir den spennende i salat.

Den er lett å spire. Du kan spise den etter 2 dager eller 4-5 dager. Spiren vil etterhvert utvikle grønne blader.

Bukkehornkløver er rikt på kalium, fosfor og kalsium. Den virker helsefremmende på mange måte, f. eks fordøyelsestimulerende, betennelseshemmende og blodrensende.

Bukkehornkløver er en kraftig antioksidant og er en god kilde til vitamin A, C og E. 

Slik spirer du den:

Hvordan spire bukkehornkløverspirer i spireglass og spirekasse?  

  • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over. 
  • En passelig mengde frø er ca. 2-3 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø. kløver utvider seg veldig, så ikke ha i for mye frø når du spirer.
  • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
  • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
  • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. 
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  • Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
  • For bukkehornkløver er spiretiden ca. 2-5 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
  • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.

Økologiske bukkehornkløverspirer er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene: A,C og E

Mineralene: Kalsium, Fosfor og Kalium

Protein innhold:ca.30 %

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no