Tilbud!

Alfalfa spirefrø økologisk 500 g

kr 129,00
Du sparer kr 10,00

Alfalfa er spiren med mest protein (40%). De er også en av de mest næringsrike spirene. Alfalfaspirer er sprø og lett å få til. En veldig elsket spire.

Tomt på lager

Tilbake på lager-varsel

EAN: 8003419028568 Produktnr: 81063 Kategori: Brand:

Om GEO alfalfa økologiske spirefrø:

Alfalfa er en av de letteste spirene å spire. Den er veldig populær fordi den smaker så mildt og er sprø i konsistensen.

Alfalfa passer godt i salater, wraps og til smørbrød. Proteininnholdet er høyt (40%).

Alfalfa er en god kilde til vitamin B, vitamin A, C, D, E, og K, samt sink, selen, jern og magnesium.

Alfalfa trives best i spirekasse eller i spireglass. Spirefrøene vil øke 4 ganger i volum, så ikke legg inn for mye frø Spirefrøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.

Hvordan spire alfalfaspirer i spireglass og spirekasse?

  1. Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
  2. Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
  3. En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø. Alfalfa utvider seg veldig, så ikke ha i for mye frø når du spirer.
  4. Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
  5. Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
  6. Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
  7. Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  8. Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
  9. For alfalfa er spiretiden ca. 4-5 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
  10. Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.
Vekt 500 g
Næringsinnhold

<h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske afalfa spirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2>
<p><strong><span style="t

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Alfalfa spirefrø økologisk 500 g”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Økologiske afalfa spirer er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene:  A, B, C, D, E, og K Mineralene: Sink, Selen, Jern og Magnesium Protein innhold: ca. 40 %