Reddikspirer økologisk 30 g

kr 22,00

Spirene har en karakteristisk reddiksmak. Den litt bitre smaken er bra for fordøyelsen. Reddikspirer er øyets spire pga sitt høyt A vitamin innhold.

På lager

EAN: 8003419011263 Produktnummer: 81048 Kategori: Brand:

Om GEO grønne reddikfrø til spiring:

Reddikspirer har ganske sterk reddiksmak. Derfor passer de veldig godt sammen med f. eks ost, til salater, på pålegg osv. Disse spirene er veldig lett å få til.

Reddikspirer inneholder 4 ganger mer A-vitamin enn melk! A- vitamin er viktig for skjelett og hormondannelse.

Redikkspirer er rike på næringsstoffer, særlig vitaminene A, B1, B2, og C, samt mineralene kalium, kalsium, magnesium, fosfor og svovel. Redikkspirer er litt sterke i smaken, men de stimulerer fordøyelsessaftene våre, samt at de har en antiseptisk funksjon.

Reddikfrø trives i spirekasse, i spireglass og kan dyrkes som microgreens. Her forklarer vi deg hvordan du skal spire.

Hvordan spire reddik spirer i spireglass og spirekasse?

  • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
  • En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø.
  • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
  • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
  • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  • Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
  • For reddik er spiretiden ca. 4-5 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
  • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.  

Hvordan dyrke reddikspirer som microgreens?

  1. Skal du dyrke reddik på jord, så bløtlegger du frøene bare i ca. 1 time, så vanner du jorden godt, eller fukt en spirematte veldig godt. Klipp bare til spirematten til den boksen du skal spire i. Du kan også bruke en godt bløtlagt kokosjord( kokosnøttskall).
  2. Dryss frøene over det våte teppe av jord/matte eller kokosjord. Frøene skal helt ikke ligge oppå hverandre.
  3. Frøene vil trekke fukt fra underlaget. Dekk til frøene med et brett, asjett ell. så de spirer i mørket noen dager.
  4. Du skal vanne forsiktig, gjerne med en dusj flaske. Men du skal vanne først etter at det har begynt å komme opp en spire. Det er viktig at det ikke blir klissvått. Bruker du kokosjord, så holder den veldig bra på fukten og du trenger neste ikke vanne.
  5. Spiretiden er 1 uke, før du kan klippe av de herlige reddik spirene.
Vekt 30 g
Næringsinnhold

<h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske reddikspirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2>
<p><strong><span style="te

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Reddikspirer økologisk 30 g”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Økologiske reddikspirer er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene: A, B, C Mineralene: Kalium, Kalsium, Magnesium, Fosfor og Svovel Protein innhold:ca.30 %