Reddikspirer 30g

Produktnummer:  81048
Spirene har en karakteristisk reddiksmak. Supert på pålegg og i salater. Den litt bitre smaken er bra for fordøyelsen og spiren kalles øyets spirer pga. høyt A vit.innhold.
Kr. 20,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om GEO reddikspirer:
Reddikspirer har ganske sterk reddiksmak. Derfor passer de veldig godt sammen med f. eks ost, til salater, på pålegg osv. Disse spirene er lett å få til. Redikkspirer er rike på næringsstoffer, særlig vitaminene A, B1, B2, og C, samt mineralene kalium, kalsium, magnesium, fosfor og svovel. Redikkspirer er litt sterke i smaken, men de stimulerer fordøyelsessaftene våre, samt at de har en antiseptisk funksjon. Reddikspirer inneholder 4 ganger mer A-vitamin enn melk! A- vitamin er viktig for sjelett og hormondannelse.

Reddikfrø trives best i spirekasse eller i spireglass.

Bløtlegg en passelig mengde frø natten over. Dagen etter skylles frøene godt og fordeles jevnt i en spirekasse. Frøene vil øke 4 ganger i volum, så ikke legg inn for mange frø. Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. Sett frøene ut i lyset etterhvert, så klorofyllen dannes i spirene. Skyll 2-3 ganger om dagen enten ved å la vann renne godt igjennom spirekassen helt til spirene er ferdig. Det tar ca. 4-6 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap. Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.