x 

La Vigna Del Nespolo Valdobbiadene Prosecco Extra Dry

nespolo-extra-dry-front_lr_2
nespolo-extra-dry-bar-code_lr_2
nespolo8b8
nespolo6
Produktnummer:  11824801
La Vigno del Nespolo Extra Dry, er en ren økologisk sertifisert Docg Prosecco Superiore. Blomsteraktig og frisk. Vegansk og biodynamisk.
Bestillingsknapp lenger ned

Kjøp Prosecco Extra Dry

Om La Vigna Del Nespolo vår økologiske Prosecco Docg Extra Dry

La Vigno del Nespolo er en ren økologisk sertifisert Docg Prosecco. De lysegule Glera druene, høstes kun fra egen vingård. Økologisk proscecco hører til sjeldenhetene, kun 2,5% av alle produserte Prosoecco Superiore har økologisk sertifisering.

Vinen vokser i et italiensk fjelllandskap, slik at druene må håndplukkes. Dette gir ekstra god kvalitet. Det er ingen bruk av kjemiske plantevernmidler på plantene eller druene. Isteden brukes kobber og svovel fra steinbrudd, for holde sykdom unna vinrankene. 

Vi elsker det agronomen på gården, Filippo Taglietti, sier: ' The basic idea of the project can be summed up in a concept that emphasises the essence of life and harmony of all living beings. A natural law, a kind of return-the faithful return to the land of all vegetable, animal and human waste availiable. This idea, upon which the management and cultivation of the grapes is based, is seen in the way we depend on the plants, the plants depend on the soil and the soil depends on us.'

Om produsenten

Proseccoen La Vigna Del Nespoloer hjertebarnet til eieren Luisa Bortolomiol som viderefører familietradisjonen med å lage «spumante» slik faren begynte med i 1946. Hennes visjon er å produsere kvalitetsprosecco med respekt for miljøet, frie for tilsetningsstoffer eller andre kunstige hjelpemidler. Vinene som kommer fra La Vigna del Nespolo er sertifiserte biologiske og veganske viner.

La Vigna del Nespolo er det vakre navnet på vinstokken som ligger 200 meter over havet med et gunstig mikroklima for Glera druene. Alle druene som brukes i fremstillingen av vinene stammer fra den samme vinstokken, og plukkes for hånd av venner og familie i en festlig atmosfære - slik det alltid er under innhøstingen.

Sjekk produsentes hjemmeside La Vigna del Nespolo

Korte fakta om Prosecco La Vigna Del Nespolo Extra Dry:

Opprinnelse: Italia, Valdobbiadene, Veneto. Vinmarkene ligger i Valdobbiadene og strekker seg fra den solfylte åssiden ned mot elven Piave og den lille landsbyen Il Ponteggio i Veneto området.

Drue: Glera

Alkohol %: 11,5 vol.

Jordsmonn: 200 meter over havet. Alluviale malmer i løs sand, grus og leire avsatt av Piave elven i middels dybde.

Vinranker: 10 år

Utbytte: 13,500 Kg/hektar

Innhøsting: Plukket og selektert for hånd

Fermentering: Førstegangs fermentering "off the skin" på lav temperatur. Annengansgjæring ved Charmat-metoden.

Sukkerinnhold: 14 g/L (organisk)

Sertifisering: Vegansk, Biodynamisk

Matmatch: Aperitiff, sjømatrisottoer,pastaretter med hvitt kjøtt, friske oster.

Farge: Gulgrønn.

Lukt: Bkomsteraktig og fruktig duft med overtoner av epler og pærer.

Smak: Balansert og lang.Historien bak

I 2018 var Sana Bona på leverandørreise i Italia, og Sana Bona ble presentert for en italiensk økologisk vinprodusent Luisa Bortolomiol. 

Vi fikk høre historien om familien Bortolomiol og hvordan deres tanker var om biodynaimisk gårdsdrift . Vi hørte om vingården, alt de gjorde med jorden, og hvordan de drev økologisk. Tanken om at dette kanskje var noe vi kunne importere, startet så smått å spire. Smaken sto til forventningen vi ble fortalt og det var den beste proseccoen vi har smakt. Den var frisk, kjempegod på smak, vegansk og økologisk. Alt stemte. Så fikk vi inn prøveflasker til Norge og sjekket litt rundt, testet produktet. Det var ganske entydig. Alle likte proseccoen og trodde på den. 

Enden på historien er at La Vigna Del Nespolo nå ligger på bestillingsutvalget til Vinmonopolet. Vinmomopolet tror på produktet.De sier den kommer fra rett distrikt, rett drue og er noe de vil prøve å selge. Økologisk prosecco av denne typen er det ikke så mange som tilbyr. Vi gleder oss veldig over det og venter i spenning på mottagelsen i markedet. 

 

Sana_Bona_Vinkatalog_2020.pdf

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no