x 

La Vigna Del Nespolo Valdobbiadene Prosecco Brut

nespolo-brut-front_lr_2
nespolo-brut-bar-code_lr_2
nespolo8b
nespolo7
Produktnummer:  11824701
La Vigno del Nespolo Brut, er en ren økologisk sertifisert Docg Prosecco Superiore. Supert til aperitiff. Vegansk og biodynamisk.
Bestillingsknapp lenger ned

Kjøp Prosecco Brut

Om La Vigna Del Nespolo vår økologiske Prosecco Docg Brut

La Vigno del Nespolo er en ren økologisk sertifisert Docg Prosecco. De lysegule Glera druene, høstes kun fra egen vingård. Økologisk proscecco hører til sjeldenhetene, kun 2,5% av alle produserte Prosoecco Superiore har økologisk sertifisering.

Vinen vokser i et italiensk fjell landskap, slik at druene må håndplukkes. Dette gir ekstra god kvalitet. Det er ingen bruk av kjemiske plantevernmidler på plantene eller druene. Isteden brukes kobber og svovel fra steinbrudd, for holde sykdom unna vinrankene. 

Vi elsker det agronomen på gården, Filippo Taglietti, sier: ' The basic idea of the project can be summed up in a concept that emphasises the essence of life and harmony of all living beings. A natural law, a kind of return-the faithful return to the land of all vegetable, animal and human waste availiable. This idea, upon which the management and cultivation of the grapes is based, is seen in the way we depend on the plants, the plants depend on the soil and the soil depends on us.'

Om produsenten av La Vigna Del Nespolo

Proseccoen La Vigna Del Nespolo er hjertebarnet til eieren Luisa Bortolomiol som viderefører familietradisjonen med å lage «spumante» slik faren begynte med i 1946. Hennes visjon er å produsere kvalitetsprosecco med respekt for miljøet, frie for tilsetningsstoffer eller andre kunstige hjelpemidler. Vinene som kommer fra La Vigna del Nespolo er sertifiserte biologiske og veganske viner.

La Vigna del Nespolo er det vakre navnet på vinstokken som ligger 200 meter over havet med et gunstig mikroklima for Glera druene. Alle druene som brukes i fremstillingen av vinene stammer fra den samme vinstokken, og plukkes for hånd av venner og familie i en festlig atmosfære - slik det alltid er under innhøstingen.

Sjekk produsentens hjemmeside La Vigna del Nespolo

Korte fakta om Prosecco La Vigna Del Nespolo Brut:

  • Opprinnelse: Italia, Valdobbiadene, Veneto. Vinmarkene ligger i Valdobbiadene og strekker seg fra den solfylte åssiden ned mot elven Piave og den lille landsbyen Il Ponteggio i Veneto området.
  • Drue: Glera
  • Alkohol %: 11,5 vol.
  • Jordsmonn: 200 meter over havet. Alluviale malmer i løs sand, grus og leire avsatt av Piave elven i middels dybde.
  • Vinranker: 10 år
  • Utbytte: 13,500 Kg/hektar
  • Innhøsting: Plukket og selektert for hånd
  • Fermentering: Førstegangs fermentering "off the skin" på lav temperatur. Annengansgjæring ved Charmat-metoden.
  • Sukkerinnhold: 8g/L (organisk)
  • Sertifisering: Vegansk, Biodynamisk
  • Matmatch: Aperitiff, rå sjømat som sushi og de fleste middelhavsinspirerte kanapeer og hors d’oeuvres.
  • Farge: Gulgrønn.
  • Lukt: Blomstrete overtoner av akasie og blåregn, fylt med sitrussedler.
  • Smak: Robust med en tydelig mineralitet.
Historien bak

2018 var Sana Bona på leverandørreise i Italia, og Sana Bona ble presentert for en italiensk økologisk vinprodusent Luisa Bortolomiol. 

Vi fikk høre historien om familien Bortolomiol og hvordan deres tanker var om biodynaimisk gårdsdrift . Vi hørte om vingården, alt de gjorde med jorden, og hvordan de drev økologisk. Tanken om at dette kanskje var noe vi kunne importere, startet så smått å spire. 

Enden på historien er at La Vigna Del Nespolo nå ligger på bestillingsutvalget til Vinmonopolet. Økologisk vegansk prosecco av denne typen er det ikke så mange som tilbyr. Vi gleder oss veldig over det og venter i spenning på mottagelsen i markedet. 

 

Sana_Bona_Vinkatalog_2020.pdf

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no