Hasselnøtter økologisk 400 g

Kr. 119,-
Prod.nr.: 320103
Økologiske store rå hasselnøtter fra Italia. Sprø og gode hasselnøtter pakket i en miljøvennlig nedbrytbar pose. Italiensk spesialist på hasselnøtter!

Om Sana Bona rå økologiske hasselnøtter:

Hasselnøtter naturell i liten, passende pose. Nøttene er pakket i en helt miljøvennlig,nedbrytbar pose. 

Våre haselnøtter kommer fra en liten italiensk produsent som er spesialister på hasselnøttprodukter. De har over 50 års erfaring med økologisk hasselnøttprodusjon, og de har vunnet en rekke priser i EU for sine kjempegode produkter. 

Best før dato er 10.2022.

Hva er bra med hasselnøtter?

Hasselnøtter er en veldig antioksidantrik nøtt, hvis du passer på å spise skallet. Mineraler du finner mye av er magnesium og kalium. 

Det er mye Vitamin-E i hasselnøtter slik som i mandler  samt mange mettende proteiner. 

Hvorfor bløtlegge nøtter og frø?

Ved å bløtlegge nøtter og frø i vann, blir de lettere og spise og all bitter smak blir borte. Det sitter enzymbeskyttelse i det harde skallet.

Bløtlegging gjør at nøttene og frøene blir klare for å spire og gro, samt at enzymene blir tilgjengelig for oss gjennom maten. Proteinet i nøttene og frøene blir lettfordøyelig og dermed økes også dets ernæringsmessige potensial ved at alle de gode stoffene blir lettere å ta opp for kroppen.

Bløtleggingstiden vil variere avhengig av type. Jo hardere nøtter og frø, desto lenger må de bløtlegges. La vannet stå 2,5-5 cm over nøttene og frøene. Da vil de ese ut og oppta oksygenet i vannet. Skyll og skift vann ofte.

 • Mandler, hassel, pistasj (nøtter) 4-8 timer
 • Para nøtter, pekan, valnøtter 2-4 timer
 • Cashew, makadamia, pinjekjerner 1-2 timer (aldri mer)
 • Hampfrø, trenger ikke bløtlegges

Bløtlagte nøtter og frø kan spises som bløtlagte. Bollen med bløtlagte nøtter, kan stå i kjøleskap. Da holder nøttene og frøene seg i ca. 2-3 dager.

Nøttene kan spises våte, men det passer ikke alltid. Ved å dehydrere nøtter på maks 46 grader Celsius vil de bli tørre og fine igjen. Egenskapene etter bløtleggingen vil bli bevart. Å tørke nøtter tar ca. 24-36 timer. Nøttene skal kjøle seg helt og pakkes bort i lufttette glass, bokser eller poser. Slik holder de seg i flere måneder.

Kilde: Boken: 'Ph mirakelet' av Robert O. Young & Shelley Redford Young.

Oppbevares: Tørt i lukket pakning. Et tips er å fryse ned hele eller deler av posen, og ta opp hasselnøtter etter behov for enda lengre holdbarhet.

Næringsverdi pr 100 g:

 • Energi: 680 kcal / 2806 kJ
  Protein: 15,00 g
  Karbohydrater: 10,5 g
 • -herav sukkerarter: 7,11 g
  Fett: 62,00 g
 • -herav mettet fett: 6,00
  Fiber: 9,00 g
 • Salt: 0,002 g

Økologisk godkjenning *IT-BIO-004

Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter.

Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.

Allergi informasjon: Kan inneholde spor av andre nøtter