Rått kakaopulver økol. 227 g

Produktnummer:  20011
Rått kakaopulver har en veldig aromatisk smak. Lag lekre godterikuler, energibarer og smoothies med rå kakao. Vårt kakaopulver er kjent for den gode smaken.
Kr. 99,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Sana Bona Arriba Criollo rått kakaopulver: 

All sjokolade vi kjenner kommer fra rå kakaobønner. Rått kakaopulver er det fine pulveret som blir igjen når man kaldpresser kakaosmør fra rå kakaobønner. Kakaopulveret vårt har et høyt fettinnhold sammenlignet med andre rå kakaopulver, noe som gir vårt kakaopulver en sødmefylt og kraftig aroma. Den unike aromaen og smaken skyldes den eksklusive rå kakaobønnen vi bruker som er av den originale sorten Arriba Criollo. At kakaopulveret er rått - betyr at det ikke er blitt varmet opp over 41 grader celsius. Rå kakao er mye mer næringsrikt enn sjokolade eller kakao som har blitt varmet opp (ristet/roasted). I oppvarmingen mister kakaoen mye av de unike næringsstoffene den har. Vanlig bakekakao eller drikkekakao vi kjenner fra før, er varmet opp i produksjonsprosessen og kan være tilsatt sukker og andre stoffer. Rått kakaopulver er ikke tilsatt noe.

Generelt om alle Sana Bonas rå kakaoprodukter

Alle våre rå kakaoprodukter kommer direkte fra kakaobonden i dypet av Equador og stammer fra den urgamle og eksklusive kakaobønnesorten Arriba Criollo. Kakaoen høstes for hånd fra viltvoksende trær og er spesielt ettertraktet for sin gode smak. Den unike smaken kommer av at trærne i generasjoner har blitt vannet av regn- og fjellvann slik at trærne vokser seg fruktige og kun høstes når kakaobønnene er helt modne. Bønnene tørkes i sola under åpen himmel - helt uten gasstørking som praktiseres flere andre steder.

Emballasjen til Sana Bonas rå kakaoprodukter varer ikke evig

Vi er stolte av å kunne si at pakningen til alle våre kakaoprodukter er laget av 100% resirkulerbart materiale - uten at vi trengte å kompromisse på emballasjens evne til å beskytte mot lys og oksygen. Det føles godt når produktene våre og planeten er ivaretatt i en og samme håndvending. Vi i Sana Bona jobber kontinuerlig med å finne emballasje som ikke varer lenger enn nødvendig, slik at planeten vår kan vare evig. Vi setter pris på alle tips til nye materialer og revolusjonerende emballasje på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Slik elsker vi å bruke rått kakaopulver:

Du kan lang mye godt med rå kakao. Lag sjokoladesmoothies , bruk det i desserter lag kaker, rå sjokolade eller konfekt. Strø det over is eller bland det inn i egen hjemmelaget is. Lag sjokoladesaus eller sjokoladepålegg. Du finner mange oppskrifter raw cacao oppskrifter  

Arriba Criollo rå kakaobønner

Sana Bona rå kakao produkter er laget fra den spesielt aromatiske kakaobønnen: Arriba Criollo. Denne rå kakaobønnen er verdenskjent for sin spesielt aromatiske smak og den er svært sjelden. Denne bønnesorten utgjør bare 1% av alle kakaotrær, fordi den ikke er kommersielt dyrket. Sorten er original og urgammel, dvs. at det ikke en hybridkakaobønne. Arriba Criollo er brukt i alle våre rå kakaoprodukter.

Hvorfor spise rå kakao?

Rå kakao har mange gode egenskaper, her er noen av dem listet opp:

Superantioksidant. Rå kakao er en av naturens rikeste antioksidantkilder. Ingen bær eller frukt inneholder så mye antioksidanter som rå kakao. Det snakkes om hvor sunt mørk sjokolade er. Rå kakao er virkelig sunt. I ORAC tester scorer rå kakao høyest på antiokisdantlisten og har opptil 7 ganger mer antioksidantenheter enn i en typisk vanlig mørk sjokolade. Det er den store forskjellen mellom kokt og rå kakao.

Magnesium. Rå kakao er den rikeste kilden til magnesium blant de vanligste matvarene. Magnesium er mineral nr. 1 for å oppnå en god hjertefunksjon. Hjernen trenger også magnesium til en rekke viktige prosesser. Rå kakao inneholder også naturlig mye jern.

Aminosyren Tryptofan finnes naturlig i rå kakao. Tryptofan øker avspenningen og fremmer bedre søvn. Phenylethylamine (PEA) er funnet i sjokolade. PEA er et adrenalin liknende stoff som skapes i hjernen og som frigjøres når vi er forelsket.Rå kakao inneholder mange andre stoffer også, men dette er de viktigste.

Det finnes mange produkter på markedet som sier de er laget av rå kakaobønner, men all sjokolade er laget av rå kakaobønner.  Det er ingen garanti for at det ikke er varmebehandlet i produksjonsprosessen. Det er kun de som garanterer RAW, som er rått.  

Hvordan rått kakaopulver kan brukes:Rått kakaopulver skal blandes med noe. Bland det f. eks inn i smoothies, kaffedrikker, te, proteindrikker, eller hva som ellers måtte være din favorittdrikk. Lag desserter, kaker, kjeks, müsli og få de mest smakfulle retter med intens sjokoladearoma. Til rå hjemmelaget sjokolade brukes rått kakaopulver .Pulveret er veldig konsentrert, så det skal ikke store mengdene til for å oppnå god sjokolade smak. Strø rå kakaopulver på is, eller bland det inn i egen hjemmelaget is. Lag sjokoladesaus eller sjokoladepålegg. Vårt rå kakaopulver egner ser svært godt til å lage kaker, sjokolade ol. fordi det har en svært aromatisk smak. Det skyldes den svært aromatiske bønnen vi bruker: Arriba Criollo. Fettinnholdet i vårt kakaopulver er også høyt, noe som gir den ekstra gode smaken på det rå kakaopulveret. Husk! Det er viktig at det rå kakaopulveret ikke varmes opp i rettene for å bevare de gode egenskapene. Skal du lage kakaodrikk, så vent til 'melken' ikke er så varm eller lag kald sjokoladedrikk med mandelmel eller liknende. Skal du lage kaker eller kjeks så lag kaker som skal fryses eller dehydrers, slik at det rå kakaopulveret ikke blir varmet opp over 41 grader. Se ideer til oppskrifter Raw cacao oppskrifter

Næringsverdi pr 100 g: Energi: 500 kcal/ 2029 kJProtein: 21,0 gKarbohydrater: 36,0 g- hvorav sukkerarter: 0,0 gFett: 29,0 g- hvorav mettet fett: 21,0 gKostfiber: 21,0 g, Salt 0,07 g Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.