Kefir produksjonskrukke 848 ml+ vannkefirkorn

Bilde av Kefir produksjonskrukke 848 ml+ vannkefirkorn
Bilde av Kefir produksjonskrukke 848 ml+ vannkefirkorn
Bilde av vannkefirkorn
Bilde av Kefir produksjonskrukke 848 ml
Produktnummer:  81996
Tilbudspakke: 1 Kefirkrukke i glass 848 ml + 1 pose økologiske vannkefirkorn. Krukken passer til både vann- og melkekefir, samt kombuchaproduksjon.
Kr. 549,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 643,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 94,-
Pris / kg:

Vannkefir og melkekefir produksjonssett 848 ml med kefirkorn

Vi har satt sammen et kefirproduksjonssett med vannkefirkorn inkludert. Med denne krukken får du optimale forhold til å lage vannkefir av økologiske vannkefirkorn.

Denne fermenteringskrukken kan brukes til både vannkefir-, melkekefir og konbuchaproduksjon.

A. Om vannkefir krukken:

Med en vann/melkekefir krukke som denne, får du optimale forhold for å lage vann- og melkekefir. Det blir lett å lage, og lett å sile kefirkornene fra drikken når den er ferdig. Settet består av 6 ulike deler beskrevet nedenfor. Sjekk under fanen: Bruk og oppbevaring' for hvordan du skal lage vann- og melkekefir. Oppskriftshefte følger også med.

1.Topp lokk

Topplokket kan skrus opp og igjen. Slik aktiveres luftstrømmen i kerfirkrukken, og urenheter hindres å komme inn i krukken. En målekopp for kefirkornene er integrert i topplokket.

2.Sil i lokk nr 2

Under det øverste lokket finnes en sil. Den er designet med tanke på tykkelsen på kefiren, og størrelsen på kefirkornene. Silen har to skjenkeområder: en for melkekefir (større silspor) og en annen for vannkefir (mindre silspor). Du velger å helle ut fra en av sidene, ettersom hva du produserer. På den måten blir separasjonen av kornene fra kefiren veldig enkel. 

3.Selve glasskrukken

Formen på glassbeholderen gjør at den er lett å håndtere. Merkene på utsiden av krukken, viser nivåene for tilberedning av kefir for en porsjon. Hver strek er 3 dl.

4.Separator

Separatoren er et verktøy for å blande kefirkorn under siling, for å sikre at kornene lett skiller seg fra kefirdrikken. Du setter den ned i hullet på lokket, slik at den blir helt tett.

 5.Juicepresse

Har du lyst til å tilsette presset juice til kefiren din, følger det med en juicepresse du kan sette på topplokket. Juicen renner ned gjennom silen i lokket.

6.Røreskje

Det følger med en røreskje, som blir et praktisk redskap til omrøring av kefir og tilsetting av kefirkorn.

7.Oppskriftshefte 

Du får med et oppskriftshefte med 30 oppskrifter, til å lage en rekke kefirretter. Heftet er skrevet på engelsk.

B) Om vannkefirkorn

Vannkefirkorn tilsettes vann, juice, te ell. for å fermentere en drikk. Kefirkornene er dehydrerte, det vil si at de våkner til liv når de tilsettes væske. Kefirkornene vil formere seg, og de kan brukes om igjen. Du siler de fra den fermenterte drikken du har laget. 

Over 90% av sukkeret brukes under fermenteringsprosessen, noe som resulterer i en drikk med ett lavt kaloriinnhold. Dette er et sunt alternativ til drikkevarer som brus eller el. Vannkefir kan smakes til med frukt, fruktjuice, eller urtete, noe som gir en fantastisk god smak.

Oppskrift på vannkefir med denne posen

Først må du aktivere kornene. Hell litt vann i en glasskrukke, og løs opp 30 g sukker først. Ha i kefirkornene, og dekk til med et klede. La det fermentere i 2 dager. Deretter tar du ut vannkefirkornene, vasker de med lunkent vann. Nå er vannkefirkornene aktivert, og du kan lage kefir:

Løs opp 30 g sukker i romtemperert vann før du har i kefirkornene. De aktiverte kornene tilsettes så 6 dl vann. Du fermenterer så drikken i 24-48 timer i romtemperatur( 20-24 grader C). Det må være lufttilgang, så dekk til med et klede. Drikken er klar etter 1-2 dager, og kan drikkes eller lagres i kjøleskap for andre gangs fermentering en dag til. Du kan gjenta prosessen i 7 dager etter hverandre. Så må kornene ligge i vann med sukker for en kortere periode (se nedenfor under oppbevaring). 

Hvordan oppbevare brukte vannkefirkorn?

Når du er ferdig med å fermentere, kan du enten sette i gang en ny batch med de samme kefirkornene, eller lagre de til senere bruk. Hvis du vil lagre kornene, lar du de enten ligge i melk for en kortere periode på maks 7 dager, eller putter dem i vann med litt sukker for en lengre periode opp til 2 mnd.

Gi bort ekstra kefirkorn 

Kefirkorn vokser stadig, så det er vanlig å gi bort kefirkorn til andre. Det finnes mange grupper på Facebook der det gis bort kefirkorn.

 2. gangs fermenteringstips

Når du har fermentert 1. gang, så putter du kefiren i en lukket beholder. Du kan la drikken etterfermentere 1 dag. Kefirkornene skal ikke være med på 2. gangs fermentering. Sett beholderen med helt lukket lokk 1 dag til i kjøleskapet. Du vil få en litt sterkere fermentert smak når du fermenterer 2 ganger.

Opplysninger:

Uåpnet pose holder i 12 mnd. Er posen åpnet må den brukes med en gang. All fermentert mat og drikke kan inneholde spor av alkohol, eller histaminer. Sjekk alltid med lege hvis du ammer, er gravid eller skal gi drikken til små barn. 

Produsert i Slovenia. Økologisk sertifisert.

Instruksjoner før bruk og under bruk 

  • Alle delene til fermenteringssettet må vaskes før bruk med varmt såpevann. Skyll vekk all såpen.
  • Skyll alle delene etter bruk og tørk med et håndkle.
  • Alle delene kan vaskes i oppvaskmaskin, men håndvask er å anbefale.
  • Ikke fermenter i direkte sollys, unngå å sette fermenteringskrukken rett ved komfyren under fermenteringen.
  • Det er viktig å ikke ta av lokket under fermenteringen. Små fluer ol. vil ellers kunne komme inn i krukken.
  • Silen i topplokket er delt i 2, med 2 ulike silbredder. Der silbredden er bredest, heller du ut melkekefir. Der silbredden er smalest, heller du ut vannkefir.
  • Bruk alltid rene hender når du jobber med fermentering.
  • Hell alltid kefir i rene krukker.
  • Ikke bruk redskaper av metall, bruk redskap av tre.
  • Krukken kan sprekke hvis du lar den stå for lenge eller du bruker for mye sukker. Det skyldes CO2 gassen som utvikles under fermenteringen. Luft krukken eller bruk drikken opp innen 3-4 dager.

Hvordan oppbevare kefirkorn?

Når du er ferdig med å fermentere, kan du enten sette i gang en ny batch med de samme kefirkornene, eller lagre de til senere bruk. Hvis du vil lagre kornene, lar du de enten ligge i melk for en kortere periode på maks 7 dager, eller putter dem i vann med litt sukker for en lengre periode opp til 2 mnd.

Gi bort ekstra kefirkorn 

Kefirkorn vokser stadig, så det er vanlig å gi bort kefirkorn til andre. Det finnes mange grupper på Facebook der det gis bort kefirkorn og folk deler.

 2. gangs fermenteringstips

Når du har fermentert 1. gang, så putter du kefiren i en lukket beholder. Du kan la drikken etterfermentere 1 dag. Kefirkornene skal ikke være med på 2. gangs fermentering. Sett beholderen med helt lukket 1 dag til i kjøleskapet.

Bruk kefirkrukken til spiring

Hvis du ikke skal lage kefir kan du bruke kefirkrukken til å spire i.

Fremgangsmåte:

2 ss frø bløtlegges i kefirkrukken i 12 timer. Hell av vannet etter 12 timer. Skyll frøene, og pass på at de ikke renner ut når du skyller. Sett på silen og topplokket. La topplokket være litt åpent. Sett krukken opp ned. Skyll spirene hver dag. Spirene er klare etter 4-6 dager. Putt spirene i kjøleskapet.

Sjekk ut Sana Bonas store utvalg av økologiske spirefrø.

Slik lager du vannkefir

1. Mål opp kefirkornene

Det første du gjør er å måle opp kerfirkorn. Det kan du enkelt gjøre ved måle opp i det integrerte begeret som finnes i topplokket. Mengden korn varierer ut ifra temperatur og individuelle smaksønsker. Generelt er anbefalingen å bruke 1 målebeger på 0,6 liter væske, samt 2 ss sukker, og 2 målebeger kefirkorn og 4 ss sukker til en 1,4-literskrukke.

2. Hell kefirkornene i glasskrukken

Hell kefirkornene i krukken og fyll på ønsket væske. Hell på vann (må ikke være kloret), sukker og evt. tørket frukt (f. eks rosiner). Se inspirasjon i oppskriftsheftet. Hver målestrek er 3 dl. 

3. Åpne topplokket -sett i gang

Topplokket åpnes slik at lufttilstrømningen starter. La krukken stå i romtemperatur i 1-2 dager. Første fermentering er ferdig etter 1-2 dager.

4. Hell ut og evt. tilsett smaker

Ta av topplokket og la silen være på.  Ønsker du å tilsette fruktjuice kan du gjøre det når drikken er silt. Du kan også bruke sitruspressen i topplokket til å presse saft ned i krukken etter siling.

5. Fermentering runde 2

Hvis du vil sette i gang 2 gangs fermentering, kan du f. eks presse sitrusjuice ned i krukken, sette på lokket, inkludert kefirkorn. Sett på lokket helt og sett krukken i kjøleskapet 1 dag for 2. gangs fermentering.

6. Hvis du ikke vil bruke sukker

Det finnes alternativer til bruk av sukker. Hvis du fermenterer med fruktnektarer, kan du kutte ut å tilsette sukker.

 Slik lager du melkekefir

1. Mål opp kefirkornene

Det første du gjøre, er å måle opp kerfirkorn. Det kan du enkelt gjøre ved måle opp i det integrerte begeret som finnes i topplokket. Mengden korn varierer ut ifra temperatur og individuelle smaksønsker. Generelt er anbefalingen å bruke 1 målebeger på 0,6 liter væske, og 2 målebeger til en 1,4-literskrukke.

2. Hell kefirkornene i glasskrukken

Hell kefirkornene i krukken og fyll på ønsket væske. Du kan bruke kumelk, geitemelk, sauemelk evt. kokosmelk (se informasjon om valg av melk). Hver målestrek er 3 dl. 

3. Åpne topplokket -sett i gang

Topplokket åpnes slik at lufttilstrømningen starter. La krukken stå i romtemperatur i 24 timer. Første fermentering er ferdig når melken tykner og surner. Det skjer etter 24 timer.

4. Rør og sett på silen:

Etter ca. 24 timer er første fermentering ferdig. Ta av topplokket og silen. Bruk røreskjeen og rør rundt slik at kefiren blandes godt. Da blir det lettere å sile den etterpå. Sett på silen igjen.

5. Sett på separatoren i silen og hell ut

Sett på separatoren i topplokket. Hell kefiren i et glass for 2.fermentering, eller bruk den med en gang. Kefirkornene vil forbli i krukken mens kefiren helles av.