Kombucha Startkultur økol og Fermenteringskrukke 1,4 l

Bilde av en Kombucha Startkultur økol og Fermenteringskrukke 1,4 l
Bilde av en Kombucha Startkultur økol og Fermenteringskrukke 1,4 l
Bilde av en Kombucha Startkultur økol og Fermenteringskrukke 1,4 l
Bilde av en Kombucha Startkultur økol
Produktnummer:  81998
Kombuchaproduksjonssett på 1,4 liter Produksjonskrukke i glass samt en kombucha scooby inkludert. Krukken kan brukes til vannkefir- og melkekefirproduksjon også
Kr. 539,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 633,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 94,-
Pris / kg:

Om den økologiske kombucha starteren og produksjonskrukken 1,4 l

Vi har satt sammen et kombuchaproduksjonssett med en kombucha scooby inkludert. Med denne krukken får du optimale forhold til å lage kombucha med en økologisk scooby i startkultur.

Denne fermenteringskrukken kan brukes til både vannkefir, melkekefir og kombuchaproduksjon.

Om startkulturen (scooby) og startkultur

Med denne lille startkulturen på 100 ml, kan du starte din egen produksjon av kombucha.

Ingrediensene i starteren er: Vann, svart te*, sukker,* startkultur*. *= økologisk. Produsert i EU, Slovenia. Produktet er Økologisk, Raw, Vegan, GMO fri, Glutenfri.

Uåpnet kombuchastarter kan oppbevares i 12 mnd. Etter åpning må den brukes med en gang.

Krukken som følger med er en Kombucha produksjonskrukke i glass. Den rommer 1,4 liter

Hvordan lage kombucha selv:

Oppskriften:

  • 1 kombucha starter (hele flaskens innhold på 100 ml)
  • 50 g sukker
  • 9 dl vann
  • 2 ts (eller 2 teposer) svart te/ teblader

Lag 2 dl te og løs opp sukkeret. Kjøl alt ned. Hell dette i en stor glasskrukke. Tilsett resten av vannet (7 dl). Tilsett til slutt kombucha starteren. Sett på lokket som gjør det mulig at luft kommer inn/ut, og fluer ikke kommer inn. La det står å fermentere i 7-14 dager. Scobyen vil begynne å vokse på toppen av væsken. Når kombuchaen er ferdig, ta vare på scoobyen og 100 ml av kombuchaen til å brukes i neste batch. Kombuchaen kan drikkes med en gang, eller lagres på flaske i kjøleskapet til 2. gangs fermentering. Bruk aldri redskap av metall når du jobber med dette.

All fermentert mat kan inneholde spor av alkohol og histaminer. Hvis du lager kombucha for barn, gravide eller ammende mødre, sjekk med legen at det er ok at de drikker det.