Finsk quinoa økologisk 5 kg

0 Vurdering
Kr. 665,-
Prod.nr.: 95003
Stor pose økologisk finsk, kortreist og smakfull quinoa, Egner seg som et alternativ til ris, grøt eller vegetarburger. Koker på 5 min.

Om Sana Bona økologisk finsk quinoa 5 kg:

Quinoa er blitt en populær matvare, fordi det er et proteinrikt, glutenfritt, og ett velsmakende frø som minner om ris. Planten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, men Sana Bona quinoa er dyrket i Finland, noe som gir quinoaen en veldig god smak på grunn av en lang vekstsesong. 

Vi kaller det arktisk quinoa, fordi den er dyrket i våre hjemlige trakter. Den finske quinoaen er litt mer klebrig enn quinoaen fra Peru.

Perfekt til middag, eller som frokost i form av grøt. Quinoaen kan også brukes til å lage falaffel, eller vegetarburger.

Hva er forskjellen mellom finsk quinoa og quinoa fra Sør-Amerika?

  • Hovedforskjellen er at finsk quinoa er klebrig i konsistensen. Den klebrige konsistensen gjør at finsk quinoa kan brukes til å lage vegetarburger, fallafel, eller spises som en grøt, ala havregrøt.
  • Koketiden er ulik. Finsk quinoa trenger 5 minutter. Quinoa fra Sør Amerika trenger 10-15 minutter.
  • Smaken er ulik. Noen sier det er litt mer smak i finsk quinoa. Det kan skyldes at den har en veldig lang vekstsesong, er svaret fra leverandøren.

Hva er bra med finsk quinoa og hvorfor innlemme det i kostholdet?

Her skal vi liste opp noen grunner for hvorfor quinoa er bra for deg:

  • Økologisk og kortreist quinoa er et produkt du kan stole på fremfor ris. Det har vært mange saker i media om ris  Les mere Om giftsoffer i ris. Mattilsynet har blant annet hatt en del saker ang. ris og analyse av tungmetaller Tungmetaller i ris.
  • Finsk quinoa inneholder mye proteiner, i tillegg til jern. I forhold til ris er det mer næringsrikt.
  • Quinoa kan være et alternativ til havre, f.eks som quinoagrøt hvis du vil ha variasjon.
Viktig å skylle finsk quinoa

Det er viktig at du skyller quinoaen godt i varmt vann før koking. Skyll det i et dørslag, lenge og godt. Dette gjøres for å fjerne saponinet som kan sitte igjen i frøet.

Mål opp 1,5 gang så mye vann som quinoa. Ikke bruk for mye vann under selve kokingen. Koketiden er bare 5 minutter. Kok opp og la det svelle i 5 minutter under lokk. 

Hvordan quinoa kan brukes:

Quinoa er fint å bruke i baking og til matlaging. Frøet minner om ris og kan blant annet brukes som tilbehør til salater, kjøtt og fisk. Det kan brukes i kaker, som fyll i wraps og som grøt. Lag f. eks sushi med quinoa. Rester av quinoa kan brukes i brødbaking eller til å lage vegetarburgere. Kok quinoa med kokosmelk eller mandelmelk og lag en pudding til dessert ved å blande inn litt chiafrø og bær.

Bruksanvisning: Skyll ønsket mengde quinoa i et dørslag eller gjennom en stor sil. Legg den skylte quinoaen i en kjele og fyll på 1,5 ganger så mye vann som quinoa. Kok opp, og la det småkoke under lokk i 5 minutter. Bruk gjerne en god buljongterning i kokevannet eller noen urter.

Spis quinoa som den er eller bland inn krydder, urter som f. eks hakket persille og/eller grønnsaker. Quinoa kan spises varm eller kald som en salat eller som en frokostgrøt. Se oppskrifter på Sana Bona: Quinoaoppskrifter

Oppbevares: Tørt

Energi: 374 kcal / 1578 kJ

Protein: 13,6 g
Karbohydrater: 61,9 g
Fett: 6,60 g, mettet fett 0,7 g
Fiber: 6,2 g
Natrium: 0,2 g, Jern 5,3 mg

Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter.

Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.

Det er ennå ingen omtaler for dette produktet.

Logg inn for å skrive en omtale. Logg inn