x 

Finsk quinoa økologisk 5 kg

Produktnummer:  95003
Like fin quinoa, som var best før 31-12-20. Økologisk finsk, kortreist og smakfull quinoa, i stor forpakning. Egner seg som et alternativ til ris, grøt eller vegetarburger.
Kr. 50,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 530,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 480,-
Pris / kg:

Om Sana Bona økologisk finsk quinoa 5 kg:

Quinoa er et glutenfritt og velsmakende frø som minner om ris. Planten kommer opprinnelig fra Syd Amerika, men denne quinoaen er dyrket i Finland, som gir quinoaen en veldig god smak. Vi kaller det arktisk quinoa, fordi den er dyrket i våre hjemlige trakter. Den finske quinoaen er litt mer klebrig enn quinoaen fra Peru, derfor passer den supert til grøt og vegetarburger, i tillegg til å være et middagstilbehør. Skyll quinoaen i varmt vann før koking, og ikke bruk for mye vann under selve kokingen. Koketiden er bare 5 minutter.

Quinoa er et næringsrikt glutenfritt frø, rikt på protein og mineraler.  

Hvordan quinoa kan brukes:

Quinoa er fint å bruke i baking og til matlaging. Frøet minner om ris og kan blant annet brukes som tilbehør til salater, kjøtt og fisk. Det kan brukes i kaker, som fyll i wraps og som grøt. Lag f. eks sushi med quinoa. Rester av quinoa kan brukes i brødbaking eller til å lage vegetarburgere. Kok quinoa med kokosmelk eller mandelmelk og lag en pudding til dessert ved å blande inn litt chiafrø og bær.

Bruksanvisning: Skyll ønsket mengde quinoa i et dørslag eller gjennom en stor sil. Legg den skylte quinoaen i en kjele og fyll på 1,5 ganger så mye vann som quinoa. Kok opp, og la det småkoke under lokk i 5 minutter. Bruk gjerne en god buljongterning i kokevannet eller noen urter.

Spis quinoa som den er eller bland inn krydder, urter som f. eks hakket persille og/eller grønnsaker. Quinoa kan spises varm eller kald som en salat eller som en frokostgrøt. Se oppskrifter på Sana Bona: Quinoaoppskrifter

Oppbevares: Tørt

Energi: 374 kcal / 1578 kJ

Protein: 13,6 g
Karbohydrater: 61,9 g
Fett: 6,60 g, mettet fett 0,7 g
Fiber: 6,2 g
Natrium: 0,2 g, Jern 5,3 mg

Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter.

Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no