x 

Spiremiks med økologisk Mung Alfalfa og Reddik 400 g

Produktnummer:  81027
En spirefrøblanding av mungbønner, alfalfa og reddikspirer. Denne spiremiksen har et høyt proteininnhold. Spiremiksen er lett å få til! Frøene trives sammen.
Kr. 139,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om GEO økologisk spiremiks Mung Alfalfa Reddik: 

Dette er en av de spiremiksene som alle kan få til. Frøene trives å spire sammen. Mungbønner er en mild spire, og det samme med alfalfa spirer. Reddiken gir spiremiksen en god reddiksmak. Hvis du ikke liker reddik, så skal du ikke kjøpe denne spiremiksen.

Du får en balansert blanding av proteiner, enzymer, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Hele spiremiksen har et høyt proteininnhold. 

Spiremiksen trives best i spirekasse eller i spireglass. De er spireklare etter 4-5 dager. Ikke la den står for lenge å spire. Da blir mungbønnene veldig lange og ikke så god på smak.

Hvordan spire spiremiksen i spireglass og spirekasse?

  • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over. 
  • En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø. 
  • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
  • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
  • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. 
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  • Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
  • For denne miksen er spiretiden ca. 4-5 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
  • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.   

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no