Rå kakaonibs 227 g TILBUD

Produktnummer:  21004
Vi fornyer pakningen og selger ut gammelposedesign til superpris. kakaonibs. Holdbarhet på varen: feb.2019
Kr. 49,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 99,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 50,-
Pris / kg:

Om Sana Bona rå kakaonibs:
Rå kakaobønner er ekte rå sjokolade og rå kakaonibs er opphakkede rå kakaobønner uten skall. Våre bønner er av den originale sorten Arriba Nacional-Fino de Aroma. Denne bønnen er kjent for å ha den aller fineste aroma og smak blant kakaobønner. Bønnene håndplukkes og soltørkes og gjennomgår ingen varmebehandling, noe som bevarer næringsstoffer og smak. Kakaobønner er en av naturens rikeste antioksidanter, når den ikke er varmet opp. Rå kakao smaker litt bittert, men det er lett å venne seg til. Rå kakao inneholder en rekke mineraler og vitaminer.

At kakaonibs er rå - betyr at det ikke er blitt varmet opp over 41 grader celsius. Rå kakao er mye mer næringsrikt enn sjokolade eller kakao som har blitt varmet opp (ristet/roasted). I oppvarmingen mister kakaoen mye av de unike næringsstoffene den har.

De rå kakaobitene inneholder ingen kjemikalier eller tilsetningsstoffer.Den kan spises som en 100% rå sjokoladebiter og er økologisk dyrket.

Egenskaper ved Sana Bona rå kakao: Stikkord Aroma:

Sana Bona rå kakao produkter er laget fra den spesielt aromatiske kakaobønnen: Arriba Nacional-Fino de aroma. Denne rå kakaobønnen er verdenskjent for sin spesielt aromatiske smak. Den kakaobønnen vi bruker i alle våre produkter er den originale/opprinnelige kakaosorten. Det er fordi den har en helt unik smak og næringssammensetning. Mange andre rå kakaoprodusenter bruker andre mindre aromatiske bønner eller sorter som er hybrider av Arriba Nacional-Fino de aroma. Disse kan være billigere og ha et penere utseende men smaken er ikke den samme.

Sana Bona rå kakao kommer fra Ecuador. Kakaoproduktene er dyrket etter økologiske standarder. De rå kakaobønnene håndplukkes, separeres fra skallet de ligger i og deretter soltørret. De blir aldri varmebehandlet over 41 grader og er derfor rå kakao.

Hvorfor spise rå kakao?

Rå kakao har mange gode egenskaper:

Superantioksidant. Rå kakao er en av naturens rikeste antioksidantkilder. Ingen bær eller frukt inneholder så mye antioksidanter som rå kakao. Det snakkes om hvor sunt mørk sjokolade er. Rå kakao er virkelig sunt. I ORAC tester scorer rå kakao høyest på antiokisdantlisten og har opptil 7 ganger mer antioksidantenheter enn i en typisk vanlig mørk sjokolade. Det er den store forskjellen mellom kokt og rå kakao.

Magnesium. Rå kakao er den rikeste kilden til magnesium blant de vanligste matvarene. Magnesium er mineral nr. 1 for å oppnå en god hjertefunksjon. Hjernen trenger også magnesium til en rekke viktige prosesser. Rå kakao inneholder også naturlig mye jern.

Aminosyren: tryptofan finnes naturlig i rå kakao. Tryptofan øker avspenningen og fremmer bedre søvn.

Phenylethylamine (PEA) er funnet i sjokolade. PEA er et adrenalin liknende stoff som skapes i hjernen og som frigjøres når vi er forelsket.

Rå kakao inneholder mange andre stoffer også, men dette er de viktigste.

Hvor kommer den rå kakaoen fra?

Denne rå kakaoen kommer fra Ecuador.Dette er kvalitetsorienterte kakaobønder og de forstår nødvendigheten av å bearbeide kakaoproduktene ved lavest mulig temperatur. De rå kakaobønnene håndplukkes og soltørres. Det skjer ingen hurtig varming/tørking av kakaoproduktene våre.

Hvordan rå kakaonibs kan brukes:
Rå kakaonibs kan spises som de er. Dryss rå kakaonibs over smoothies og kaker. Spis de sammen med andre nøtter eller bær, f. eks gojibær, rosiner eller liknende. Bland det i godterikuler, yoghurt, hjemmelaget kjeks eller müsli. Bruk det inni hjemmelaget konfekt eller rå sjokolade.

Næringsverdi pr 100 g:

Energi: 630 kcal/ 2600 kJ
Protein: 12,7 g
Karbohydrater: 15,2 g
Hvorav sukkerarter: 0,8 g
Fett: 55,2 g
- hvorav mettet fett: 34,1 g
Kostfiber: 10,6 g, Salt < 0,1 g

Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.