x 

Tibet Gojibær 100 g

Produktnummer:  10000
Dette er de originale gojibærene fra Tibet, som er godkjent av Mattilsynet. Velg de rene, store saftige gojibærene fra Tibet. Antioksidant- og proteinrike bær.
Kr. 59,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om Sana Bona Gojibær fra Tibet:

Det finnes veldig store kvalitetsforskjeller på gojibær. De originale gojibærene kommer fra Tibet, og de vokser i de rene, uberørte Himalaya fjellene. Gojibær dyrkes også i Kina og Mongolia. Vær sikker på at du velger de sunneste gojibærene med best kvalitet som kommer fra Tibet.

Våre bær er de eneste bærene som kommer fra Tibet. De høstes under kontroll av regjeringen der. Tibet Authentic har en eksklusiv rettighet til å formidle gojibær fra Tibet til vesten gjennom et eksklusivt samarbeid med regjeringen i Tibet og Tibetan Medical Collage.

Hva er Gojibær?

Goji bær, også kalt Wolfberries eller Lycium barbarum (lat), er kanskje en av de mest næringsrike bærene. Goji har vært spist som helsefremmende mat i Tibet i 3000 år. Det dyp røde gojibæret er en tørket frukt på størrelse med en rosin.

Smaken er krydderaktig og søtlig. Bæret vokser på lave busker og soltørkes før de pakkes.

Hva er det som er så sunt med Gojibær?

Sana Bona Gojibær er naturlig rikt på både vitaminer og mineraler.

 • Rikt på proteiner: Gojibær er et proteinrikt bær. Det er uvanlig at frukt og bær har høyt innehold av proteiner. Proteininnhold for Tibet Authentic goji er gjennomsnittlig 11,8 g pr 100 g. Til sammenlikning har rått egg 12,4 g protein pr.100 g. Rå blåbær har 1,0 gr. protein pr 100 g.
 • Sterk antioksidant: Tibet Authentic gojibær er en naturlig og ekstremt sterk antioksidant. Denne særegne Lycium barbarum polysakkariden (LBP) som finnes i gojibær er kjent for å ha preventiv effekt på frie radikaler.
 • Betakaroten: Tibet Authentic gojibær er rikt på betakaroten (provitamin A). Betakaroten er kroppens egen A vitamin kilde og kan omdannes til vitamin A hvis kroppen trenger det. Naturlig betakaroten styrker cellene i huden og stimulerer dannelsen av pigment. Betakaroten er en antioksidant og er med på å beskytte cellene.
 • Rik på vitaminer og mineraler: Tibet Authentic goji er særlig rik på vitamin B1 og C.  Tibet Authentic gojibær er særlig rikt på jern, kalsium og natrium. Kalsium er den viktigste byggesteinen i skjelettet vårt. Jern er viktig for frakt av oksygen i blodet.
 • Aminosyrer: Tibet Authetic gojibær inneholder 15 aminosyrer (hvorav 6 av dem er essensielle). Aminosyrer er byggesteiner for kroppens proteine
Kvalitetssikring av produktet:

Vår gojibær høstes og pakkes under strenge hygieniske forhold. Det tas jevnlig produktprøver for å sikre at bærene ikke inneholder uønskede bakterier og mikroorganismer, samt tungmetaller og pesticider.

Mattilsynet i Norge har tatt og tar mange stikkprøver av produktet.

Hva er gojibær kjent for i Tibet?

I Tibet er gojibærene kjent for å stimulere immunforsvaret og ha en anti aldringseffekt på grunn av det høye innholdet av antioksidanter. Gojibær er kjent for å klarne og forbedre synet og nære lever og nyrer.

Gojibær antas å ha positiv effekt på blodtrykk, blodsukkernivå og blodkar i hjerte og hjerne. Goji er kjent for å senke kolesterolet og forsinke prosessen med grått hår.

Sana Bona fikk gojibær godkjent som ny mat i Norge

Sana Bona var det selskapet som fikk gojibær godkjent som matvare i Norge. Alle nye matvarer som er ukjent i Norge må klassifiseres som Ny Mat.

Ukjente matvarer havner på Legemiddelverkets urteliste. Derfor må den flyttes over fra urtelisten til ny matvare og så godkjennes som matvare. Dette tok oss 2 år.

Sana Bona la frem dokumentasjon for Mattilsynet og fikk gojibær godkjent som ny mat i Norge i 2009. Dette vedtaket vi fikk, har vært til glede for alle som i ettertid selger goji i Norge.

Hvordan gojibær kan brukes:

Her får du noen tips til hvordan du kan bruke gojibær:

 • Gojibær kan spises som de er.
 • I Tibet brukes de mye i gryteretter og supper
 • Putt bærene i te.
 • Gojibær kan has i smoothies
 • Dekorer kaker med Gojibær
 • Tilsett Gojibær i havrekjeks eller energibarer du lager
 • Gojibær er supert i rå hjemmelaget sjokolade.
 • Bærene er også veldig dekorative i råkostsalater eller i i ris, quinoasalat eller liknende.

 Goji bær spises både tørket eller som en et bløtlagt bær. Det smaker litt forskjellig.

Næringsverdi pr. 100 g:

 • Energi: 310 kcal
  Protein: 11,4 g
  Totalt karbohydrater: 61,4 g
  - hvorav sukker: 36,5 g
  Totalt fett: 0,57 g
  - hvorav mettet fett: 0,4 g
  Kostfiber: 11 g
 • Fiber: 12,0 g
 • Natrium: 0,47 g

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no