x 

Fermentering - Stampestav 59 cm

Produktnummer:  81171
Dette er en stav i hel treverk. Du bruker den til å stampe kål eller andre grønnsaker når du lager fermenterte grønnsaker f. eks surkål.
Kr. 99,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 179,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 80,-
Pris / kg:

Dette er en stav som kan lette jobben når du skal stampe grønnsaker med salt, når du fermenterer selv. I mange tilfeller vil denne erstatte ren knyttneve-håndkraft. Det kan gjøre jobben mye lettere og saften som skal komme ut under stampingen vil komme fortere. Dette er et høykvalitetsprodukt i tre fra Tyskland.

Melkesyregjæring er en fantastisk konservering- og videreforedlingsmetode for grønnsaker og ville vekster. Tradisjonelt har man i Europa melkesyregjæret hodekål (sauerkraut), men alt av grønnsaker kan brukes og en kombinasjon av forskjellige grønnsaker og ville vekster blir veldig godt.

På yten av alle grønnsaker finnes det naturlig melkesyrebakterier og andre  mikroorganismer. Ved melkesyregjæring skaper man et miljø der disse mikroorganismene trives og der andre uønskede organismer blir utkonkurrert. Grønnsakene får et fantastisk aroma og god holdbarhet. Grønnsakene blir lett fordøyelige, inneholdet av mineraler, sporstoffer og enzymer bevares eller til og med økes. Dette er faktisk en av de få konserveringsmetoden som beholder alle næringsstofferne i maten. Melkesyrede grønnsaker har et høyt innehold av levende mikroorganismer, dette er virkelig «probiotika» for vårt tarmsystem. Immunforsvaret styrkes og det hjelper kroppen slik at den enklere kan oppta næringsstoffer fra den maten vi spiser.

 

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no